Järvenpää nollapelillään tapaninpäivän sankari

26.12.2018

27.12.2018 00:33

Järvenpää nollapelillään tapaninpäivän sankari

KooKoo katkaisi tappioputkensa, kun Juha Järvenpää nollasi SaiPan Lumon Areenalla. ​​​​​​​

KooKoo pääsi heti joulutauon jälkeen voiton makuun, kun kauden neljäs Kaakon Derby päättyi tapaninpäivänä kotijoukkueen eduksi. Ottelussa ei maaleilla mässäilty, sillä matsissa nähtiin yksi ainoa osuma KooKoon napatessa kolme pistettä lukemin 1–0 (1–0, 0–0, 0–0).

– Olen tyytyväinen puolustustaisteluun ja joukkueen ilmeeseen tänään. Viisi tappiota alla, mikä ei ole koskaan henkisesti helppo tilanne lähteä peliin, mutta puolustimme tänään todella hyvin ja onneksi tultiin voittajana pois, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

KooKoo aloitti ottelun pirteästi ja pääsikin ottelun viidennellä minuutilla pelaamaan ylivoimaa. Sarjan paras ylivoima ei jättänyt paikkaa käyttämättä, vaan ottelun avausmaali nähtiin jo kymmenen sekunnin erikoistilannepelaamisen jälkeen.

Sentteri Erik Karlsson pelasi kiekon Anrei Hakuliselle maalin taakse, mistä Hakulinen jatkoi siniviivalta liukuvalle Juha-Pekka Haatajalle, joka tälläsi sydämensä kyllyydestä laatan pussiin.

Ensimmäinen erä oli KooKoolta selkeästi illan parasta peliä, mutta lisäosumiin mustaoranssit eivät kyenneet, vaan erätauolle lähdettiin 1–0-johtoasemasta.

KooKoo joutui heti toisen erän alkuun alivoimalle ja keltapaitainen SaiPa pyörittikin ylivoimaa näyttävästi, mutta mustaoranssit pelasivat uhrautuvasti ja Juha Järvenpää viimeisenä lukkona piti maalin koskemattomana.

Muutama minuutti tästä Lumon Areenalle saatiin hieman lisää tunnelmaa, kun Haatajalle vihellettiin Markus Kojon kiinnipitämisen jälkeen erittäin kyseenalainen sukeltamisjäähy. Tuokkola kiitteli pelin jälkeen kotiyleisön tukea joukkueelle.

– Tykkään tuosta meidän kotiyleisöstä. Haatajalle annettiin typerä jäähy heittäytymisestä – en tiedä kenelle olemme jotakin pahaa tehneet – mutta samaan aikaan tuon yleisön tuki, sillä hetkellä oli hienoa kuunneltavaa.

SaiPa otti toisessa erässä ottelun hallinnan itselleen ja KooKoo joutui puolustuskannalle, mutta mustaoranssit jatkoivat uhrautuvaa pelaamista.

– Ensimmäinen erä oli meiltä ihan hyvää pelaamista kokonaisuudessaan. Toisessa erässä pari pitkää vaihtoa käänsi pelin siinä vaiheessa SaiPalle.

Kolmas erä oli jälleen tasaista vääntöä ja molemmille joukkueille tarjottiin kertaalleen ylivoimaa, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut tekemään erikoistilanteista lisämaaleja otteluun.

SaiPa haki tasoitusosumaa viimeiset puolitoista minuuttia ilman maalivahtia, mutta KooKoo ei päästänyt keltapaitoja maalipaikoille ja KooKoo taisteli Kaakon Derbystä upean 1–0-taisteluvoiton.

– Meidän pelissä näkyy tällä hetkellä tämän kuukauden repaleisuus pelin virtauksessa, emmekä pysty viemään peliä, mutta ilme oli tänään hyvä ja sillä me voitimme.

– Olen tyytyväinen meidän tämän päivän ilmeeseen ja olemukseen jäällä. Meidän on tehtävä töitä sen eteen, että peli paranee, mutta voitto on voitto, eikä sitä oteta meiltä pois.