Janne Grönvall ja Sami Helenius KooKoon valmennukseen – Valmentajien määrä kasvaa

1.6.2022

Janne Grönvall ja Sami Helenius KooKoon valmennukseen – Valmentajien määrä kasvaa

Olli Salon luotsaama valmennustiimi tulevalle Liiga-kaudelle on valmis, kun Janne Grönvall ja Sami Helenius täydentävät viisihenkisen vaihtopenkin selustan.

KooKoon valmennustiimin kokoonpano kasvaa vanhasta tutusta neljästä valmentajasta viiteen, kun kouvolalaisryhmä saa rutkasti lisää jääkiekkokokemusta penkin päähän. Tämä tarkoittaa sitä, että KooKoo investoi urheilulliseen osaamiseen entistä enemmän uuden Lumon Areenalle rakennettavan pelaajien kuntosalin lisäksi.

– Keväällä eteen tulleen muutoksen tuoma mahdollisuus on nyt maksimoitu. Jannen ja Samin mukaan tulon myötä väittäisin, että kyseessä on KooKoon historian vahvin valmennustiimi, sillä heidän yhteenlaskettu kokemus jääkiekosta valmentajina ja pelaajina on vaikuttava, urheilujohtaja Jarno Kultanen veistelee.

Janne Grönvall, 48, on entinen puolustaja, jonka valmennuskokemus on aiempina vuosina kerääntynyt Tampereen Tapparasta. Pelaajaurallaan Grönvall muistetaan Tapparan lisäksi Rauman Lukosta. AHL:ssä hänet nähtiin St, John’s Maple Leafsissa, Elitserienissä Färjestadissa ja DEL:ssä Krefeld Pinguinessa. NHL:n Toronto Maple Leafs varasi Grönvallin vuoden 1992 varaustilaisuudessa numerolla 101.

Kaudella 2015–2016 Grönvall voitti valmentajana maailmanmestaruuden U18-ikäisten Pikkuleijonat-ryhmän kanssa.

– Motivaatio on kova päästä taas arjen valmennukseen ja tuoda oma osaaminen ja kokemus KooKoon käyttöön. KooKoossa on tehty hyvää työtä viime vuosina ja tästä on hyvä jatkaa, Grönvall kommentoi.

Sami Helenius, 48, on niin ikään entinen kiekkoilija. Edelliset vuodet hän on toiminut opettajana ja jääkiekkovalmentajana. Pelaajana Helenius edusti Liigassa Pelicansia, Jokereita, Ilvestä ja NHL:ssä Dallas Starsia, Chicago Blackhawksia, Colorado Avalanchea, Tampa Bay Lightningia, Calgary Flamensia. Myös AHL:stä Heleniuksella on kokemusta Utah Grizzliesista ja Hershey Bearsista. Calgary Flames varasi Heleniuksen NHL:n varaustilaisuudessa vuonna 1992 numerolla 102. Valmennuskokemusta Heleniuksella on pääosin juniorikiekkoilun puolelta sekä juniorimaajoukkueista, että viime vuosilta KJT Haukoista.

– Isolla innolla tulen KooKoohon uusien haasteiden pariin! Olen seurannut Liigaa parin vuoden ajan tosi läheltä ja olen tietoinen nykykiekon vaatimuksista ja virtauksista, mutta haluan tuoda pelaamiseen myös niitä hyviä ”vanhan liiton” elementtejä, Helenius kertoo.

– Jannen ja Samin myötä saapuu myös kaksi upeaa persoonaa lisää, jotka varmasti auttavat osaltaan pitämään hengen korkealla kauden aikana. Olemme erittäin tyytyväisiä, että molemmat olivat heti valmiita liittymään meidän avuksi ja täydentämään omalla osaamisellaan meidän valmennustiimin, Kultanen päättää.

Molempien valmentajien sopimus on mallia 1+1.Olli Salonvalmennustiimi on nyt siis valmis ja mukana ovat päävalmentajan lisäksiJanne Juppo, Tommi Satosaari, Janne Grönvall ja Sami Helenius.