Isoja matseja kotona ja vieraissa – perjantaina Sport, lauantaina HPK

2.3.2023

Isoja matseja kotona ja vieraissa – perjantaina Sport, lauantaina HPK

Liiga-viikko jatkuu KooKoon osalta perjantaina, kun kauden toiseksi viimeisessä runkosarjan kotiottelussa oranssimusta isännöivät Sportia. Lauantaina jatketaan Hämeenlinnassa, kun kauden tähän mennessä isoimmassa ottelussa vastaan asettuu HPK.

KooKoon Liiga-viikko alkoi upealla tavalla, kun tiistaina Tampereelta kotiintuomisina oli täydet kolme pistettä Tapparan jäätyä oranssimustien jyrän alle tylysti lukemin 0–4. Loistavan esityksen myötä KooKoo tarrasi tiukasti kiinni kymmenenteen sijaan ja viimeiseen playoffs-paikkaan.

Taistelu käy kuitenkin tiiviinä ja jokaisella pisteellä on tällä hetkellä valtaisan suuri merkitys pudotuspelihaaveiden kannalta. Kymmenennestä sijasti kiivaasti taistelee myös HPK, joka on tällä hetkellä KooKoon kanssa tasapisteissä, mutta hämeenlinnalaisilla on vyöllään kaksi ottelua enemmän. Myös Jukurit on tiukasti mukana kamppailussa ja ero KooKooseen ja HPK:hon on kaksi pistettä. KooKoon eduksi myös Jukureilla on kuitenkin yksi ottelu enemmän vyöllään.

Viikonlopun otteluihin KooKoon kokoonpanossa nähdään pientä liikehdintää, sillä viiden ottelun pelikiellosta vapautuva Axel Ottosson on joukkueen käytettävissä perjantain kotiottelussa. Vastaavasti hyökkääjä Emil Molin joutuu sairastuvalle ja HIFK-ottelussa loukkaantunut ruotsalainen on alustavasti sivussa neljästä viiteen viikkoon. Myös Ilves-ottelun keskeyttäneen Nick Malikin kuntoa seurataan päivä kerrallaan.

Perjantaina Sport kotona

Perjantaina runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussa KooKoo isännöi Vaasan Sportia. Helmikuussa kauden osalta pyyhkeen kehään heittänyt kotkalauma tyhjensi ennen siirtoikkunan umpeutumista pajatson lähes kaikkien runkopelaajien osalta. Esimerkiksi vaasalaisten ykkösnyrkkinä tällä kaudella häärineestä ruotsalaistriosta Jens LöökeSimon HjalmarssonAxel Holmström jokainen vaihtoi maisemaa helmikuussa.

Helmikuu oli tyhjennysmyynnin lisäksi myös pelillisesti ankea kotkapaidoille, sillä edellisen kerran joukkue on poistunut jäältä voittajana 1. helmikuuta, kun SaiPa kaatui Vaasassa 5–2. Tämän jälkeen alamäki on ollut jyrkkä ja vaasalaiset seilaavat ennen KooKoo-ottelua peräti kymmenen ottelun tappioputkessa. Edellinen ottelu Ilveksen vieraana päättyi todellisiin murskajaisiin, kun tupsukorvat hurjastelivat Nokia Areenalla 8–0-voiton Sportista.

KooKoon ja Sport ovat tällä kaudella iskeneet yhteen kolmesti, joista oranssimustat ovat onnistuneet poistumaan jokaisesta voittajana. Edellinen kohtaaminen Vaasassa tosin päättyi KooKoon 1–2-voittoon vasta voittomaalilaukauskilpailun jälkeen. Muut kaksi kohtaamista ovat päättyneet KooKoon 5–1 voittoon Lumonilla ja Vaasassa 3–6.

Kauden isoin matsi lauantaina Hämeenlinnassa

Perjantain jälkeen jatketaan heti Hämeenlinnassa, kun tämän kauden isoimmassa ottelussa HPK isännöi oranssimustia. 11. sijalla majaileva hämeenlinnalaisnippu on ennen perjantaita KooKoon kanssa tiukasti tasapisteissä ja viimeisen pudotuspelipaikan kannalta lauantain ottelu on molemmille osapuolille äärettömän tärkeä.

HPK on edellisestä viidestä matsista onnistunut napsimaan kaksi voittoa, joista yhden varsinaisella peliajalla. Keskiviikkona joukkue joutui taipumaan Nordiksella, kun tiukasti puolustanut HIFK nappasi kolme pistettä kerholta 2–1-lukemin.

HPK:n ehdottomana syömähampaana toimii äärettömän juonikas jenkkihyökkääjä Michael Joly, joka johtaa koko Liigan pistepörssiä tehoin 24+37=61. Jolyn merkityksestä HPK:lle kertoo myös se, että toisena hämeenlinnalaisten pistepörssissä on Markus Nenonen, joka on kasannut tällä kaudella tehot 15+13=28.

KooKoo ja HPK ovat tällä kaudella kohdanneet kolmesti, joista hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kaksi ja KooKoo yhden. Kaikki tämän kauden keskinäiset ottelut ovat päättyneet vierasvoittoihin ja edellinen kohtaaminen Lumon Areenalla venyi aina jatkoajalle saakka.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella puuttuvat hyökkääjät Toni Suuronen (2 kuukautta), Emil Molin (4-5 viikkoa ) ja Terry And (Laina K-Vantaa) sekä puolustaja Saku Vesterinen (toistaiseksi) ja maalivahti Nick Malik (day-to-day).

Otteluennakossa päävalmentaja Olli Salo.

TULEVAT Ottelut:​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Pe 3.3. 2023 klo 18.30 KooKoo–Sport, Lumon Areena, Kouvola, OSTA LIPUT TÄSTÄ!
La 4.3.2023 klo 17.00 HPK–KooKoo, Pohjantähti Areena, Hämeenlinna, OSTA LIPUT TÄSTÄ!