IFK:n ylivoima liian vahvaa

31.10.2019

31.10.2019 11:23

IFK:n ylivoima liian vahvaa

KooKoon lokakuu päättyi keskiviikkona vierasottelulla Helsingin IFK:ta vastaan.

HIFK sai revanssin KooKoosta keskiviikkoiltana Helsingissä. KooKoo voitti joukkueiden välisen ensimmäisen kamppailun lokakuun alussa Kouvolassa, mutta tällä kertaa helsinkiläisryhmä vei pisteet lukemin 3–2 (0–1, 1–1, 2–0).

– Minun mielestä erittäin tiukka kamppailu. IFK on pelannut todella hyvin viime aikoina, KooKoon pääluotsi Jussi Ahokas tiivisti.

Kotijoukkue nousi päätöserässä kahdella ylivoimamaalilla rinnalle ja ohi.

– Viime aikoina meidän alivoima on ollut hyvää ja omiin on mennyt vain vähän maaleja. Tänään ensimmäinen ylivoimamaaleista meni oman pakin jalasta ja toisessa syöttö pääsi harmittavasti neliön läpi.

– Fakta on, että istuimme tänään liikaa jäähyllä.

KooKoo otti ottelussa yhteensä seitsemän kaksiminuuttista, joista IFK rankoi kahdesti.

Myös KooKoon ylivoima oli tikissä, sillä joukkue hyödynsi kaksi IFK:n viidestä rangaistuksesta ja teki näin ollen molemmat ottelun maalinsa ylivoimalla.

Ruotsalaishyökkääjä Erik Karlsson vei KooKoon avauserässä 1–0-johtoon, mutta kotijoukkue tasoitti toisen erän puolivälissä. KooKoo kirmasi nopeasti taas karkumatkalle tällä kertaa Toni Kähkösen osumalla.

Maali oli Kähköselle kauden ensimmäinen. Syöttöpisteen siihen saivat Karlsson (1+1) ja Vilmos Galló (0+2), joka oli mukana alustamassa myös Karlssonin maalia avauserässä.

Päätöserässä HIFK teki kaksi ylivoimamaalia alle kolmen minuutin sisään. KooKoon vimmattu yritys lopussa ei tuottanut tulosta, vaan pisteet jäivät Nordenskiöldinkadulle.

– Ensimmäisessä erässä tapoimme hyvin alivoimaa ja olimme teräviä. Toinen erä taas oli mielestäni IFK:n, kun meidän 5–5-pelimme taso kärsi.

– Ottelun lopussa meillä oli paikkamme tasoittaa, mutta nyt kävi näin. IFK oli tänään erittäin kova vastus ja juuri tuon verran parempia, että ansaitsivat voiton.

Nopein luistelija:

Joonas Oden (KooKoo) 35,72 km/h
Sebastian Dyk (HIFK) 35,00 km/h

Kovin laukaus:

Matthew Caito (KooKoo) 144,5 km/h
Joonas Lyytinen (HIFK) 148,9 km/h

Seuraavat kotiottelut:

La 2.11. klo 17.00 KooKoo–JYP
Ti 12.11. klo 18.30 KooKoo–HPK
La 16.11. klo 17.00 KooKoo–Ässät