IFK oli parempi jatkoajalla

IFK oli parempi jatkoajalla

25.1.2019

26.01.2019 00:20

IFK oli parempi jatkoajalla

Helsingin IFK haki tuplamatsien ensimmäisestä kohtaamisesta lisäpisteen kotiin jatkoaikavoitolla.

KooKoon ja Helsingin IFK:n back-to-back-otteluiden ensimmäisestä kohtaamisesta tuli juuri niin kuuma kuin ennakkoon sopi odottaa. Vauhdikas ja tapahtumarikas kamppailu venyi aina jatkoajalle asti, jossa HIFK oli parempi lukemin 3–4 (1–2, 2–1, 0–0, 0–1).

– Tappio tietysti harmittaa, pienestä se oli kiinni ja milleistä taisteltiin. Paljon löimme likoon tuohon peliin ja tärkeät pisteet olivat jaossa, mutta huono lopputulos, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen harmitteli pelin jälkeen.

Ottelu alkoi erittäin räväkästi ja IFK pääsi johtoon jo ottelun toisella minuutilla, kun Erik Thorell nousi taidokkaasti maalille ja kieputteli kiekon verkkoon.

KooKoo kuitenkin tasoitti ottelun vain alle kahden minuutin kuluttua, kun Toni Kähkönen tälläsi Malte Strömwallin upeasta syötöstä kiekon ylivoimalla etuyläkulmaan. Toisen syöttöpisteen maaliin nappasi Peetro Seppälä.

Ottelu oli kokonaisuudessaan erittäin jäähyrikas, eikä siihen poikkeusta tehnyt avauseräkään. Erän aikana nimittäin vihellettiin peräti seitsemän kaksiminuuttista.

IFK siirtyi ylivoimalla johtoon, kun erää oli pelaamatta parikymmentä sekuntia. KooKoo pelasi kolmella neljää vastaan, kun Iikka Kangasniemi nosti maalin kulmalta helsinkiläiset uudestaan johtoon.

– Peli oli erittäin rikkonainen, siinä oli paljon jäähyjä ja tapahtumia. En tiedä oliko se jossain vaiheessa hallussa kellään tai ainakin välillä tuntui, että peliä vie joku muu kuin pelaajat tai tuomarit.

KooKoo tuli toisen erän alkupuolella tasoihin erittäin kauniilla osumalla. Mustaoranssit pelasivat ylivoimalla, kun Anrei Hakulinen ja Juha-Pekka Haataja petasivat unelmatontin Kim Strömbergille, joka pääsi siirtämään kiekon tyhjään IFK-rysään.

Tämän jälkeen nähtiin taas tukku jäähyjä, joista osa oli kyseenalaisia. Muun muassa Samu Perhoselle tuomittiin rangaistus sukeltamisesta Juha Jääskän ajettua päin KooKoo-veskaria.

IFK pääsi jälleen pelaamaan kolmella neljää vastaan, kun Kähkönen passitettiin jäähylle edellisten jäähyjen ollessa vielä käynnissä. IFK ei tälläkään kertaa jättänyt erikoistilannetta käyttämättä, vaan Tommi Santala siirsi valkopaidat jälleen johtoasemaan.

Erän loppupuolella nähtiin ikävä tilanne, kun Markus Kankaanperä taklasi kiekottomana pelaajana ollutta Martin Bergeriä rajusti laidan lähettyvillä ja sai teostaan ulosajon.

KooKoon ylivoima ei ensimmäisillä minuuteilla ottanut onnistuakseen, mutta lopulta Juha-Pekka Haataja iski maalinedushässäkän päätteeksi kiekon maaliin ja KooKoo tuli jälleen tasoihin. IFK yritti haastaa tilanteen, mutta hylkäämiselle ei löydetty perusteita.

– Jäähyjä oli kyllä todella paljon tänään. Ja välillä tuli tasoitusjäähyjä ja muutenkin oli aika herkässä pilli niiden suhteen tänään. En tiedä oliko tuo peli välttämättä ihan tuomareilla hallussa, tosin sama linja jatkui koko pelin, että sikäli se oli hallussa.

– Jotain rotia siihen olisi kuitenkin kaivannut, mutta sellaista se välillä on.

Kolmas erä oli erittäin tarkkaa pelaamista, eikä jäähyjäkään vihelletty kuin kolme kappaletta. Oudot tuomiot kuitenkin jatkuivat, kun Santalan koukkaamisen jälkeen Miikka Pitkäselle vihellettiin tilanteesta sukeltamisjäähy.

– Vähän kyseenalaisia oli ne sukeltamisjäähyt, mutta ei niiden taakse voi mennä. Ne ovat selityksiä ja se oli sellainen linja tänään.

Kumpikaan joukkue ei lähtenyt viimeisellä kympillä hyökkäämään yltiöpäisesti, vaan pisteiden merkitys näkyi ja kumpikin pelasi tilanteet erittäin tarkasti, jottei maalipaikkoja syntyisi.

Näin ollen ottelu eteni aina jatkoajalle asti, jossa IFK oli lopulta parempi. Anton Lundell karkasi puolittain läpiajoon ja iski kiekon verkkoon Perhosen jalkovälistä.

– Taistelimme hyvin ja tietysti pisteeseen täytyy olla tyytyväinen, mutta tappio kyllä harmittaa. Yksi piste kuitenkin saatiin raavittua, mutta enemmänkin olisi ollut otettavissa.

– Alle 20 tuntia ja kiekko tippuu uudelleen jäähän Helsingissä, niin nyt on erittäin tärkeää saada palautuminen käyntiin.

– Nyt punnitaan se, että miten seuraavat tunnit vietät, miten palaudut, miten syöt ja miten pidät latingin päällä, että huomenna kello 16 on kaikki energiat käytössä, Heiskanen päättää.

Back-to-back pelit jatkuvat lauantaina Helsingissä klo 16.00. Kouvolasta joukkuetta tukemaan lähtee peräti yli 300 kannattajaa.