Hurrikaani nousi voittoon kolmannessa erässä

22.2.2019

22.02.2019 21:48

Hurrikaani nousi voittoon kolmannessa erässä

KooKoo aloitti ottelun Jyväskylässä hyvin, mutta isännät nousivat 2–1-voittoon (0–1, 0–0, 2–0) vahvan kolmannen erän turvin.

JYP sai jobinpostia ottelun alkuun, sillä maalivahti Eetu Laurikainen oli mukana lämmittelyssä, mutta maalin suulle komennettiin kuitenkin nuori Joona Voutilainen. Näin ollen molempien joukkueiden maalinsuulla nähtiin nuorta osaamista ottelun alusta alkaen, kun oranssipaitojen maalilla torjuntavuorossa oli Oskari Salminen.

KooKoo aloitti ottelun vahvasti ja näytti tahtovansa kolme pistettä mukanaan Kouvolaan. Illan ensimmäinen maali nähtiinkin huikean yksilösuorituksen jälkeen, kun Toni Kähkönen hassutti ex-KooKoo Jake Newtonia ja laittoi kiekon isäntien maaliin ajassa 10.30.

– Hyvä ja nälkäinen ensimmäinen erä meiltä, kiitteli päävalmentaja Mikko Heiskanen joukkueen ensimmäisen erän tekemistä.

– Mutta siitä se tuttua tutumpi kaava alkoi tulemaan verkko- ja aivokalvoille, kun toista erää edettiin.

Toisessa erässä ottelun isännät saivat otetta pelistä ja saivatkin luotua hyviä pyörityksiä. Oranssipaitojen puolustus kuitenkin kesti myös erän lopulla tulleen alivoiman ja kolmanteen erään siirryttiin lukemissa 0–1.

– Toisessa erässä muutamia huonoja suorituksia, lipsuilua, ja huonoja syöttöjä ja ei menty kiekkoihin, harmitteli Heiskanen.

JYP jatkoi kolmannessa erässä siitä, mihin toisessa erässä jäi. KooKoon voitontahto jäi ensimmäiseen erään, eikä mikään meinannut onnistua kolmannessa erässä. Jerry Turkulainen iski erään kaksi maalia ja näiden turvin pisteet jäivät Jyväskylään.

Turkulaisen ensimmäinen maali syntyi KooKoo-puolustaja Ed Wittchow’in hölmöiltyä omalla puolustusalueella ja 2–1-osuman Turkulainen viimeisteli ylivoimalla KooKoo-maalin edustalta.

– Kolmannessa sitten hupuloitiin ja ei saatu kiekkoja omille ja sen päälle vielä omissa mokailtiin.

– Kyllä me vielä siihen kolmanteen erään pumpattiin ja haettiin uskallusta pelata ja ei siirretty vastuuta. Homma kuitenkin jatkui ja siihen ekaan maalin tuli se virhe siihen ja toinen JYPin maali päästettiin ylivoimalla. Siinä se, Heiskanen kommentoi rehellisesti.

Tolppien välissä Salminen otti 28 koppia ja hetkittäin piti kouvolalaisryhmää pystyssä upeilla torjunnoillaan, mutta kolmannen erän lopulla KooKoon kiri ei saanut tuulta alleen. Kahden maalin turvin JYP veti perjantai-illan kamppailusta pidemmän korren.

– Kyllä se voitto sen positiivisen tekemisen kautta tulee, teon kautta huomiseen kotiotteluun.


SEURAAVA KOTIOTTELU:

Uutinen | 17.02.2019 20:27

Supersuosittu perhepeli tulee jälleen! Yleisöluistelu, pomppulinnoja, Leikkilää, poniratsastusta, Raviliiga-hevonen Fruttifero Luca…

Lue lisää