”Huoltaja on aina askel edellä pelaajia” – Keskiviikkona Jyväskylään

28.1.2020

28.01.2020 20:59

”Huoltaja on aina askel edellä pelaajia” – Keskiviikkona Jyväskylään

KooKoon osalta runkosarja jatkuu keskiviikkona Jyväksylässä JYPin vieraana.

Vieraspeliaamu alkaa Lumon Areenalta, kun huoltajat astuvat koppiin. Hieman myöhemmin paikalle saapuu valmennus ja itse kaukalon sankarit. KooKoon huoltajana tällä kaudella aloittanut Jarno Trygg kuvailee vieraspelipäiviä ihan yhtä tärkeiksi, kun kotipelipäiviäkin.

Hyvässä lennossa olevan KooKoon bussin nokka kääntyy keskiviikkona Jyväskylään, jossa illan kamppailua isännöi JYP. Huoltajat starttaavat aina vieraspelipaikkakunnalle oman pakettiautonsa kanssa tasan kaksi tuntia ennen kuin joukkueen bussi Lumon Areenalta lähtee.

– Vieraspelipäivisin vedetään ihan normaalit aamuharjoitukset, minkä aikana huoltajat pakkaavat jo tavarat valmiiksi. Ainoastaan joukkueen omat kamat, mailat ja muut jäällä harjoituksessa käytetyt tavarat, pakataan mukaan vasta treenin jälkeen, Trygg kertoo.

Joukkueet kohtaavat nyt toisensa neljännen kerran. Näistä kohtaamisista KooKoo on voittanut kaksi ja JYP yhden – Lienee siis itsestäänselvää, että JYP mielii pisteille myös keskiviikkona.

Huoltajat pyykkää, siivoaa, huoltaa, fiksaa, ompelee, keittää kahvia – ja paljon muuta. Ei ole itsestäänselvää, että tavarat ja välineet pysyvät hyvässä kunnossa. Voisiko huollon työtä kuvailla monitoimimiesten hommaksi?

– Pidetään huolta pelaajien varusteista, tilataan tarvittaessa uusia ja niin edelleen. Huollon pitää myös olla kellonajallisesti aina askel edellä pelaajia, mutta myös osata ennakoida varusteiden ja muiden kanssa.

– Huoltajien tehtävä on hoitaa tausta niin, että pelaajilla ja valmennuksella olisi mahdollisimman helppo tehdä sitä, minkä he parhaiten osaa, Trygg hymyilee.

KooKoo kiitää tällä hetkellä 14 ottelun mittaisessa pisteputkessa – JYPin tarina ei ihan yhtä ruusuinen ole, sillä hurrikaaniryhmällä on takanaan seitsemän ottelun tappioputki.

– Huoltajan työ on samaa työtä, tuli voittoja tai tappiota, vaikka yhdessä tätä tehdäänkin.

– Saavumme vieraspelipaikkakunnalle kaksi tuntia ennen joukkuetta. Toki vieraspelien rutiinit ovat hiukan erilaisia kuin kotipeleissä, mutta pääsääntöisesti ehdimme laittamaan kopin joukkueelle valmiiksi juuri ennen kuin he saapuvat paikalle.

Mitä se käytännössä sitten tarkoittaa?

– Keitämme kahvit, laitamme nimikyltit, pelipaidat, matot ym. varusteet valmiiksi, jotta joukkueella olisi mahdollisimman helppo päästä aloittamaan pelipävän omat rutiinit vieraspelipaikkakunnan hallissa.

– Alamme pakkaamaan tavaroita lähtemistä varten yleensä jo kolmannen erän aikana. Kun joukkue tekee työtään jäällä, me teemme sitä taustalla. Usein olemme kotimatkalla jo tunti ottelun päättymisen jälkeen.

Trygg aloitti KooKoon huoltajana tällä kaudella ja on omien sanojensa mukaan viihtynyt joukkueessa (ja Kouvolassa) hyvin.

– Täällä on hyvä positiivinen ilmapiiri ja ihmiset ovat ystävällisiä toisilleen.

Mikä huoltajan työssä on parasta?

– Ihan se tavallinen arki, Trygg päättää ja suuntaa katseensa keskiviikkoon.

Keskiviikkona 29.1.2020 JYP–KooKoo klo 18.30 LähiTapiola Areenalla. Ennen ottelun alkua nähdään juhlallisuuksia, sillä JYPin Jani Tuppurainen saavutti 500 pisteen rajapyykin ja Ossi Louhivaara 700 Liiga-ottelua.


Seuraava kotiottelu: