Huikea ilta päättyi KooKoon juhliin ja kevään jatkopeleihin

25.3.2022

Huikea ilta päättyi KooKoon juhliin ja kevään jatkopeleihinKuudes kenttäpelaaja oli 1. kierroksen otteluissa kirjaimellisesti kuudes kenttäpelaaja. Kuva: Ella Taponen

KooKoo pudotti paikallisvastustaja Lahden Pelicansin 1. kierroksen otteluissa ja siivitti tiensä neljännesfinaaleihin kahdeksan parhaan joukkoon.

Playoffsien 1. kierros tiivistyi jännittävään perjantaihin, kun KooKoo oli voittanut joukkueiden välisen ensimmäisen kohtaamisen Lahdessa torstaina. Ennakkoasetelmat olivat jännittävät, sillä torstain voiton myötä KooKoolle riitti voitto tai tasapeli perjantain 1. ottelusta. Toiseen otteluun selvitäkseen Pelicansin piti voittaa 60-minuuttinen ensin varsinaisella peliajalla.

Ottelu sai vauhdikkaan alun ensimmäisessä erässä, kun Pelicans tuli otteluun kovaa KooKoon jäädessä jalkoihin. Illan avausmaali nähtiin seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Iikka Kangasniemi iski kiekon ensimmäisen kerran KooKoon verkkoon Nick Malikin torjunnan jälkeen.. Vain vajaan minuutti tämän jälkeen Jiri Smejkal pääsi läpiajoon ja KooKoo joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkarista Smejkal iski lukemiksi 0–2.

Pelicansin kolmas maali syntyi, kun KooKoo-puolustus unohti Kangasniemen maalin eteen yksin, eikä KooKoo-vahti Nick Malik ehtinyt torjumaan Kangasniemen 0–3-osumaa.

Toisessa erässä KooKoo osoitti yli 4000-päiselle yleisölle, miksi otteluun kannatti saapua paikalle.

Kirin aloitti ajassa 33.37 Ville Meskanen, jonka veto upposi Pelicansin maaliin ohi Patrik Bartosakin. Vain kuusi minuuttia myöhemmin saatiin kokea koko kauden pisin sekunti, kun Samuli Ratisen ohjaus valui hitaasti kohti maaliviivaa ja lopulta myös sen yli. 2–3-lukemissa siirryttiin kohti kolmatta erää.

Kolmannessa oli molemmilla omat paikkansa. KooKoolle olisi riittänyt tasatulos varmistamaan jatkopaikan, mutta ei kuitenkaan siinä onnistunut siitäkään huolimatta, että yritti vimmatusti lopussa sitä ilman maalivahtia.

Näin ollen 1. kierroksen toinen ottelu päättyi Pelicansin voittoon ja otteluvoitot tässä vaiheessa tasan 1–1. Tasatilanteessa siirryttiin 1. kierroksen kolmanteen otteluun, jossa ensimmäisen maalin tekijä voittaisi otteluparin ja pääsisi neljännesfinaaleihin – ja lähettäisi häviäjän kesälomalle.

Otteluparin kolmas kohtaaminen oli hurlumheitä ja yleisö sai nauttia kerrassaan upeasta kiekkoviihteestä koko rahalla. Paikkoja oli molemmissa päissä kenttää ja jopa tolppakin, mutta lopulta toista ottelua oli pelattu 35 minuuttia ja yksi sekunti, kun Samuli Ratisen pohjatyön jälkeen Radek Koblizekin kova veto upposi turkoosipaitojen maaliin ja Lumon Areenan yleisö repesi riehakkaisiin tuuletuksiin. Iltaa oli tässä vaiheessa pelattu 95 minuuttia ja yksi sekunti.

Upean kiekkoilta oli upea myös siksi, että kiekkoviihteestä nauttivat sekä koti- että vieraskannattajat. Molempia oli paikalla paljon ja päädyt loivatkin upeaa tunnelmaa Lumon Areenalle. KooKoo kiittää Pelicansia äärimmäisen upeasta, mutta lyhyestä sarjasta ja kokemuksesta sekä kiekkoviihteestä, mitä kiekkoyleisölle pystyttiin tarjoamaan.

KooKoo jatkaa voitolla neljännesfinaaleihin, jossa se kohtaa Mikkelin Jukurit. Sarja alkaa maanantaina 29.3. Mikkelissä ja pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä.

Katso ottelukooste ja lehdistötilaisuus alta. Kaikki Liiga-videot www.mtvuutiset.fi/liiga​​​​​​​

Playoffsien 1. kierros:

To 24.3. klo 18.30 Pelicans – KooKoo, TULOS 1–2
Pe 25.3. klo 18.30 KooKoo – Pelicans, TULOS 2–3

Otteluvoitot 1–1 -> Kolmas ottelu Kookoo–Pelicans, TULOS 1–0.


Maalit sarjan 2. ottelu:

1. erä

0–1 Iikka Kangasniemi
(Otto Kivenmäki, Sakke Hämäläinen)

0–2 RL Jiri Smejkal

0–3 Iikka Kangasniemi
(Jiri Smejkal, Lukas Jasek)

2. erä

1–3 Ville Meskanen
(Kim Strömberg, Samuli Ratinen)

2–3 Samuli Ratinen
(Oskari Manninen, Kim Strömberg)

3. erä

Ei maaleja.

Maalit sarjan 3. ottelu:

1. erä

Ei maaleja.

2. erä

1–0 Radek Koblizek
(Samuli Ratinen, Ville Meskanen)

Torjunnat sarjan 2. ottelu:

KooKoo Nick Malik 8 + 3 + 6 = 17

Pelicans Patrik Bartosak 6 + 11 + 6 = 23

Torjunnat sarjan 3. ottelu:

KooKoo Nick Malik 7 + 3 + 0 = 10

Pelicans Patrik Bartosak 4 + 8 + 0 = 12


1. kierros, 2. ottelu:

KOVIN LAUKAUS:

Petteri Nikkilä
KooKoo
140,5 km/h
​​​​​​

Teemu Eronen
Pelicans
139,7 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Kim Strömberg
KooKoo
36,3 km/h
​​​​​​​

Aleks Haatanen
Pelicans
34,5 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Peetro Seppälä
KooKoo
5939 m

Teemu Eronen
Pelicans
5214 m​​​​​​​

1. kierros, 3. ottelu:

KOVIN LAUKAUS:

Kim Strömberg
KooKoo
134,9 km/h
​​​​​​

Teemu Eronen
Pelicans
139,7 km/h

NOPEIN LUISTELIJA:

Kimi Koivisto
KooKoo
35,5 km/h
​​​​​​​

Miika Roine
Pelicans
33,8 km/h

PISIN LUISTELTU MATKA:

Peetro Seppälä
KooKoo
3250 m

Teemu Eronen
Pelicans
2800 m​​​​​​​