HPK vei mustaoranssien taiston

7.2.2019

07.02.2019 07:52

HPK vei mustaoranssien taiston

KooKoon viikko alkoi tappiolla, kun HPK haki pisteet Kouvolasta. ​​​​​​​

KooKoon takaa-ajo koki kolauksen keskiviikon kotiottelussa. Vierailija HPK varmisti voiton kolmannen erän kolmella maalilla ja voitti ottelun lukemin 2–4 (0–1, 1–0, 1–3).

– Käyrä menee ylös ja alas ottelun aikana, emme saa tällä hetkellä millään sitä täyttä kuuttakymmentä minuuttia. Kantti pettää ja peli ailahtelee sekä myös henki ailahtelee, KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen harmitteli ottelun jälkeen.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet pääsivät avauskympin aikana kertaalleen ylivoimalle, mutta maalit jäivät vielä syntymättä.

KooKoon maalilla pelannut Niilo Halonen torjui avauserän aikana puolenkymmentä huipputorjuntaa, kunnes joutui hieman erän puolivälin jälkeen antautumaan Niclas Luceniukselle ja HPK siirtyi johtoon.

Myös KooKoo sai erän loppupuolella kiekon maaliin Ed Wittchow’n toimesta, mutta ”osuma” hylättiin saman tien hyökkääjä Erik Karlssonin luistelua maalivahdin alueen läpi. KooKoo yritti vielä haastaa tilanteen, mutta turhaan.

– Välillä on hyvää yritystä ja välillä joku tilanne vaikuttaa hirveästi. Sitten mennään taas toiseen suuntaan. En osaa sanoa, että miten henkinen puoli heilahtelee noin ääripäästä toiseen. Jotain on tehtävä.

Toinen erä oli KooKoolta selkeästi paras kaksikymppinen. KooKoo loi erän aikana monta huipputonttia, mutta Emil Larmi Kerho-maalilla oli mies paikallaan.

Lopulta mustaoranssit myös onnistuivat saamaan kiekon hyväksytysti verkkoon. Miikka Pitkänen löysi hyvin maalille nousseen Ed Wittchow’n, joka ohjasi kiekon verkkoon kauden kuudennella maalillaan.

Kolmanteen erään lähdettiin siis tasatilanteesta, mutta pian erän alun jälkeen HPK siirtyi jälleen johtoon Jere Innalan maalilla. Tästä KooKoo ei pystynyt enää nousemaan.

– Mennään alakuloon ja päät painuvat. Tottakai yritetään varmasti loppuun asti, mutta semmoinen viimeinen puristus aina välillä häviää ja välillä peli menee puskemiseksi.

– Tulee paniikkitila, että nyt mennään kolmen äijän välistä viemään. Kun pitäisi vaan jaksaa jauhaa sitä omaa nöyrää pelaamista.

HPK pääsi jauhamaan pitkiä hyökkäyksiä KooKoon alueelle, eikä kotijoukkue päässyt välillä pois alueelta. KooKoon hyökkäykset olivat pitkälti yksin yrittämistä, joka ei johtanut vaarallisiin maalipaikkoihin.

HPK karkasi Luceniuksen illan toisella maalilla kahden maalin karkumatkalle hieman erän puolivälin jälkeen. Tämä oli viimeinen naula kotijoukkueen arkkuun.

– Kaikenlaisia konsteja aina huutamisesta silittelyyn on kokeiltu tuohon henkiseen puoleen. On niitä tietysti myös käyttämättä, joten otetaan seuraava konsti käyttöön.

KooKoo yritti kavennusta ilman maalivahtia, mutta Innala löi tyhjiin illan toisen maalinsa.

Kosmeettista lohtua KooKoolle toi Kalle Valtola 34 sekuntia ennen päätössummeria, kun puolustaja iski kauden kuudennen maalinsa Tomi Leivon syötöstä.

Tappion myötä KooKoon ero pudotuspeliviivaan kasvoi 12 pisteeseen.

– Emme voi sarjataulukkoa tuijottaa, vaan kyllä meidän on keskityttävä siihen, että saamme ehjiä pelejä, ehjiä eriä sekä ehjiä vaihtoja.

– Siinä se fokus meillä on, emme me sarjataulukkoa katso. Jokainen piste on tärkeä ja jokainen kamppailutilanne ja peli pyritään voittamaan.