Haukeland: ”Tykkään siitä, että pelejä on paljon”

5.4.2019

05.04.2019 11:24

Haukeland: ”Tykkään siitä, että pelejä on paljon”

KooKoon uudella norjalaismaalivahdilla on joukkueessa ennestään kaksi kaverusta.

KooKoon maalivahtiosastolla nähdään ensi kaudella parin vuoden tauon jälkeen taas kansainvälistä osaamista. Norjalaismaalivahti Henrik Haukelandin yksivuotinen sopimus julkaistiin perjantaina ensin kausikorttilaisille ja aamupäivällä kaikelle kansalle.

– Odotan tottakai, että pelaamme hyvän kauden ja pääsemme pudotuspeleihin, Haukeland sanoo tulevan kauden tavoitteistaan.

Haukeland on KooKoon historian kuudes ulkomaalaismaalivahti. Mestis-aikoina nähtiin ensin ruotsalainen Peter Hamrén pyörähtämässä 2000-luvun puolivälissä ja kaudella 2013–2014 italialaislaina Andreas Bernard käväisi Kouvolassa.

Liiga-aikana maalilla ovat torjuneet kanadalaisitalialainen Fréderic Cloutier, saksalainen Niklas Treutle sekä kanadalainen Leland Irving.

Haukelandilla on edessään toinen vuosi Suomessa. Ensimmäinen Liiga-kausi päättyi edellisviikolla puolivälieriin, kun HPK katkaisi TPS:n kauden.

– Tykkäsin Suomesta paljon maana. Ihmiset ovat mukavia ja ruoka on hyvää, Haukeland kehuu.

– Pidin paljon myös Suomen Liigasta. Sarjassa on paljon hyviä joukkueita, joten kaikki pelit ovat tiukkoja ja jännittäviä. Tykkään siitä, että Liigassa pelataan paljon pelejä.

Haukeland on miltei 190-senttinen veskari, joka on 24 vuoden iässä ehtinyt kartuttaa paljon kokemusta.

– Olen iso maalivahti ja yritän olla koko ajan oikeassa paikassa. Minulla on aktiiviset kädet ja olen hyvä kontrolloimaan reboundeja. Tykkään myös pelata kiekkoa mailan kanssa maalin takana.

Ennen Suomeen saapumistaan Haukeland pelasi kolme vuotta Ruotsin kahdella korkeimmalla sarjatasolla. Keväällä 2016 Haukeland juhli nousua Ruotsin pääsarjaan Leksandin paidassa ja kahta vuotta myöhemmin uudelleen Timråssa. Välissä veskari torjui Leksandin riveissä yhden SHL-kauden.

– Mielestäni Liiga on tasoltaan hyvin lähellä SHL:ää.

Maalivahti on ollut viime vuosina vakiokasvo Norjan maajoukkueessa. Nuoresta iästä huolimatta vyöllä on jo kahdet aikuisten MM-kisat, yhdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat ja yhdet olympialaiset.

– Liityn maajoukkueen mukaan taas ensi viikolla. Harjoittelemme muutaman viikon ja pelaamme pari ottelua, jotta olemme valmiita MM-kisoihin.

Maajoukkueessa pelaa myös KooKoon toinen norjalainen, puolustaja Alexander Bonsaksen. Haukeland tuntee entuudestaan myös ruotsalaissentteri Erik Karlssonin, jonka kanssa hän pelasi yhdessä Timråssa kaudella 2017–2018.

– Molemmat ovat hyviä ystäviäni ja on tottakai kiva, että joukkueessa on muitakin skandinaaveja itseni lisäksi. Erik oli Timråssa parhaita kavereitani ja olemme pitäneet edelleen yhteyttä. Bonsan tunnen hyvin maajoukkueesta.