Haukeland nollasi KalPan Kuopiossa!

8.1.2020

08.01.2020 21:16

Haukeland nollasi KalPan Kuopiossa!

KooKoo avasi uuden viikon kolmen pisteen vierasvoitolla KalPan kustannuksella.

Kuopion Niiralan Montussa nähtiin keskiviikkona vierasjoukkue KooKoon tyylipuhdas esitys. Joukkue hallitsi kenttätapahtumia alusta pitäen ja kuittasi tililleen kolme sarjapistettä lukemin 0–4 (0–1, 0–2, 0–1).

– Olen erittäin tyytyväinen tulokseen, joukkueen ilmeeseen ja peliin, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas tiivisti ottelun jälkeen.

Heti ensimmäinen erä oli vierasjoukkueen näytöstä ja KalPa-veskari Eero Kilpeläiselle kirjattiin erässä peräti 17 torjuntaa – ja yksi päästetty takaisku. Toni Kähkönen vei KooKoon johtoon erän viimeisellä minuutilla ketjukaveriensa Vilmos Gallón ja Erik Karlssonin esityöstä.

– Ensimmäinen erä oli meiltä erittäin hyvä, vaikka teimme vain yhden maalin. Tulimme hyvin peliin sisään ja pystyimme luomaan maalipaikkoja sekä saamaan ylivoimahyökkäyksiä.

Toisessa erässä KooKoo sai hallinastaan myös tuloksia aikaiseksi, kun nelosketjun työmyyrät Markus Jokinen ja Kimi Koivisto onnistuivat. Myös kapteeni Alexander Bonsaksen pääsi taas pisteille syöttämällä Koiviston tekemän kolmannen maalin.

– Kiva oli nähdä meidän nelosketjun kavereilta onnistumisia. Heillä on ollut paljon paikkoja, mutta eivät ole onnistuneet. Nyt he saivat myös onnistumisia.

KooKoon Henrik Haukeland torjui ottelun toisessa erässä vain kolme kertaa ja koko ottelusta norjalainen selvisi 16 torjunnalla. Nollapeli oli Haukelandille kauden neljäs.

Ottelun päätöserässä KooKoo kaunisteli Kim Strömbergin toimesta lukemia vielä yhdellä maalilla.

– Toisessa erässä viimeistelimme kolmen maalin johtoon ja sen jälkeen pystyimme pelaamaan kypsästi. Ennen kaikkea kolmas erä oli meiltä kypsä erä, jossa pelasimme voittavaa jääkiekkoa. Haukeland oli koko ottelun maalilla hyvä.

Kausi jatkuu oranssimustien osalta viikonloppuna Pelicans-tuplalla: perjantaina joukkueet kohtaavat toisensa Lumon Areenalla ja lauantaina Lahdessa.

Nopein luistelija:

Erik Karlsson (KooKoo) 35,66 km/h
Aleksi Klemetti (KalPa) 34,64 km/h

Kovin laukaus:

Libor Sulak (KooKoo) 138,0 km/h
Otto Huttunen (KalPa) 139,4 km/h

Seuraavat kotiottelut:

Pe 10.1.2020 klo 18.30 KooKoo–Pelicans
To 23.1.2020 klo 18.30 KooKoo–Ässät
La 25.1.2020 klo 17.00 KooKoo–HPK


Seuraava kotiottelu: