Harjoitusottelukausi käynnistyy Tshekissä – "Saadaan varmasti hyvää vastinetta näistä peleistä"

09.08.2023

KooKoon miehistö suuntasi maanantaina Helsinki-Vantaan lentokentän kautta kohti Tshekkiä, jossa edessä on kauden kaksi ensimmäistä harjoitusottelua HC Motor České Budějovice ja HC Škoda Plzeňiä vastaan. 

Uudistunut KooKoo lensi maanantaina kohti Keski-Eurooppaa ja Tshekkiä, jossa joukkue viettää meneillään olevan viikon. Asukasmäärältään noin Turun kokoisessa Plzenin kaupungissa majoittuva ja harjoitteleva joukkue aloitti tiistaina harjoitukset normaalisti aamupäivällä.

– Maanantai oli matkustuspäivä, mutta tiistaina päästiinkin sitten sorvin ääreen ja pidettiin kaksi jääharjoitusta, aamulla ja iltapäivällä, kertaa Plzenistä tavoitettu joukkueen pääkäskijä Olli Salo alkaneen viikon ohjelmaa.

Normaalin harjoitusrutiinin ja kahden Plzenissä pelattavan ottelun lisäksi joukkue viettää reissun aikana paljon aikaa yhdessä myös jäähallin ulkopuolella. Kauteen valmistautumisen ja harjoittelemisen lisäksi reissulla onkin suuri merkitys myös joukkueen yhteenhitsautumisessa.

Tiistaina joukkue meni vielä illalla yhdessä illalliselle nauttimaan perinteisistä tshekkiläisistä ruuista. Tälläiset yhteiset ruokailut ja muu yhdessä vietetty aika ovat erittäin tärkeitä joukkueelle heti tässä alussa, Salo kertoo.

– Sitä kautta pelaajat oppivat tuntemaan toisensa paremmin ja tämän vuoden joukkueen ensimmäiset tarinat ja tapahtumat muodostuvat.

Kauden ensimmäiset ottelut

KooKoon päävalmentajana jo kolmannen kautensa aloittava Salo odottaa jo innolla kauden kahta ensimmäistä harjoitusottelua.

– Harjoituksissa on ollut hyvää tekemistä ja upeaa päästä näkemään miten saadaan se välittymään ensimmäisiin peleihin.

Suomalaiselle kiekkoyleisölle ehkä hieman tuntemattomia Budějovicea ja Plzeňiä Salo kuvailee kamppailuvalmiiksi joukkueiksi.

– Saadaan näistä kahdesta ottelusta varmasti hyvää vastinetta siitä, miten pystymme vastaamaan heidän peliinsä.

Reissun ensimmäinen ottelu on edessä torstaina 10. elokuuta, kun Tshekin pääsarjan viime kauden runkosarjan 13. sijoittunut HC Motor České Budějovice isännöi oranssimustia. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 18.30.  Reissun toinen ottelu pelataan heti perään perjantaina 11. elokuuta, kun viime kaudella Tshekin pääsarjassa 12. sijoittunut HC Škoda Plzeň luistelee kouvolalaismiehistöä vastaan niin ikään klo 18.30 alkavassa ottelussa.

Molemmat ottelut näytetään suorana Budějovicen ja Plzeňin Youtube-kanavilla. Linkit kanaviin löydät alta.

Tshekin ottelut ja aikataulu

To 10.8. klo 18.30 HC Motor České Budějovice–KooKoo, České Budějovice (CZE) Live Stream
Pe 11.8. klo 18.30 HC Plzeň–KooKoo, Plzeň (CZE) Live Stream