Leskinen: ”Urheilussa on kovat realiteetit”

Leskinen: ”Urheilussa on kovat realiteetit”

5.6.2023

05.06.2023 11:32

Leskinen: ”Urheilussa on kovat realiteetit”

Hyökkääjä Ville Leskinen matkaa kesällä Helsingin kautta Kouvolaan.

Leskinen puki ensimmäistä kertaa luistimet jalkaansa 5-vuotiaana, kun Kiimingin Kiekko-Pojissa ensikosketuksensa lajiin saanut lapsi liittyi muiden samanikäisten poikien kanssa harrastuksen pariin. Leskinen viihtyi hyvin lajin parissa ja jäi sille tielle, kun nyt 29-vuotiaana kiekkoilua on takana jo 24 vuotta.

Nuorukainen tajusi lajin mahdollisuudet – ja ehkä myös portin ammattilaisuuteen avautuvan silloin, kun alaikäisenä pääsi ensimmäisiä kertoja Kärppien Liiga-joukkueen mukaan.

– Pelasin silloin vielä B-junioreissa, kun minut nostettiin yllättäen A-junioreihin. Siellä pysyin hyvin vauhdissa mukana ja aika nopeasti pääsin tekemään ensimmäisen Liiga-sopimuksenkin Kärppiin, Leskinen kertaa ovien avautumista ammattilaiseksi.

– Kyllä se hieno hetki nuorelle miehelle oli, kun tajusin, että kyllä tästä voisi jotain tullakin. Ne olivat aika isoja askeleita tuollaiselle 17–18-vuotiaalle nuorelle kiekkoilijanalulle.

Edellinen kausi päättyi KooKoon jatkopaikkaan

Leskinen pelasi edellisellä kaudella Kärpissä, jossa oikeassa laidassa viihtyvä hyökkääjä pelasi 51 ottelua tehoin 14+23=37. Playoffs-otteluita kertyi kolme – joista kaikki KooKoota vastaan 1. kierroksella. Tähän Kärppien tie lopulta nousi pystyyn ja sai aikaan myllerrystä, kun Oulussa nimekkäällä joukkueella pelannut ryhmä joutui päättämään kautensa pettymykseen. Kaikille on varmaa se, että kärppäryhmän tavoitteet olivat keväällä 1. kierrosta pidemmällä.

– Kyllähän siinä kaikennäköistä juttua oli, eikä se mikään salaisuus ole, että pettymykseen kausi päättyi.

– Moni asia tuntui nihkeältä ja kuten kaikki varmasti näkivätkin, niin vaikea kausi se joukkueelle ja myös itselleni oli. Joukkuehan oli tosi hyvä, meillä oli paljon hyviä pelaajia ja tavoitteet olivat korkealla, mutta kun kaikki asiat lähtivät menemään pieleen, niin ne myös menivät pieleen. Mutta sellaista urheilu on ja urheilussa on kovat realiteetit, Leskinen jatkaa.

– Kyllähän se kauden päättyminen tuolla tavalla harmitti, mutta ei selittelyille ollut ja ole edelleenkään sijaa ja saatiin kyllä se, mitä ansaittiinkin, kehuu Leskinen Kärppiä vastaan jatkoon mennyttä KooKoota.

Leskinen muistetaan Malte Strömwallin kilpakumppanina

KooKoon oranssimusta katsojakunta saattaa muistaa Leskisen hyvin kaudelta 2018–2019, kun Leskinen kamppaili Liigan runkosarjan viimeiselle kierrokselle asti KooKoon silloisen kultakypärä Malte Strömwallin kanssa sarjan piste- ja maalipörssin voitosta.

– Hyvät, vaikkakin vähän katkerat muistot on jäljellä siitä kaudesta, Leskinen nauraa muistellessaan menneitä.

Leskinen ja Strömwall kävivät aivan rinta rinnan kamppailua pörssien voitosta ja runkosarjan viimeiselle kierrokselle jäikin äärimmäisen paljon panoksia. Viimeisellä kierroksella Leskinen teki Kuopiossa KalPaa vastaan yhden maalin ja yhden syötön jatkoajalle venyneessä ottelussa, mutta Strömwall puolestaan teki kaksi maalia samana iltana Mikkelissä niin ikään jatkoajalle venyneessä ottelussa.

– Muistan, kun meidän oma peli oli silloin jo loppunut ja johdin pistepörssiä kun kopissa katsoin tilannetta pelin jälkeen, vaikka oltiin hävitty KalPalle jatkoajalla 4–3. Näin samalla, että Jukurit on tasoittanut ottelun KooKoota vastaan Mikkelissä ja siellä mentäisiin jatkoajalle, Leskinen kertaa jännittävää iltaa.

Mikkelissä ottelu venyi niin ikään jatkoajalle, kun Jukurit tuli karvaasti tasoihin 3–3:een ylivoimalla reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Klassikoksi se ilta jäi, sillä ilman Jukurien tasoitusta Strömwallilla ei olisi ollut mahdollisuutta maali- ja pistepörssin voittoon.

Runkosarjan päätösilta päättyi lopulta jatkoajalla Martin Bergerin läpiajosyöttöön Malte Strömwallille, joka niittasi 3–4-voiton KooKoolle ja nappasi samalla itselleen sekä maali- että pistepörssin voiton. Samana iltana kirjautettiin Liiga-historiaa, kun ensimmäistä kertaa playoffsien ulkopuolelle jääneen joukkueen pelaaja voittaa maali- ja pistepörssin Malten viedessä pörssien voiton aivan Leskisen naaman edestä.

– Malte oli huikean hyvä pelaaja, enkä todellakaan huonolle hävinnyt.

– Tuosta kaudesta jäi kuitenkin ihan hyvät muistot, vaikka hävittiin sitten myös lopulta seiskapeli (game 7) finaaleissa. Kausi oli kokonaisuudessaan silloiselta kärppäjoukkueelta hyvä ja omakin kausi oli hieno – Mannerin Mikko toimi silloin päävalmentajana ja se tuota kautta edeltäväkin kausi, kun voitettiin mestaruus, oli hieno kausi, Leskinen palaa muistoihin.

– Niiltä kausilta on myös jäänyt hyviä kavereita ja samanikäisiä ystäviä.

Muutamia tuttuja pelaajia uudessa joukkueessa

KooKoon kauden 2023–2024 joukkueessa on Leskisellekin muutamia tuttuja pelaajia.

Ainakin Ari Gröndahlin, Eero Teräväisen, Teemu Engbergin ja jopa samassa ketjussa pelanneen Radek Koblizekin hyökkääjä muistaa.

– Pelattiin Koblizekin kanssa ainakin osa kaudesta 2018–2019 yhdessä samassa ketjussakin, toki olemme myös pitäneet yhteyttä nämä välivuodetkin, Leskinen kommentoi.

Leskinen kertoo, että suurin osa hänen arjestaan menee täysin jääkiekolle, mutta vapaa-aikaakin on. Sen hyökkääjä viettää joko palautuen jääkiekosta, mutta myös pelaten tennistä ja padelia, liikkuen ja kavereiden kanssa aikaa viettäen.

– Aikomuksena on myös aloittaa golf, Leskinen virnistää.
​​​​​​​

Katse kohti uutta kautta

Oikea käsi alhaalla laukova hyökkääjä viettää alkukesän Oulussa, mutta siirtyy pohjoisesta kesän edetessä Suomen pääkaupunkiin, josta tie tuo hänet elokuussa joukkueen harjoitusvahvuuteen. Kesään kuuluu treeniä erityisesti vanhojen pelikavereiden kanssa.

– Joo ei koko kesää treenaamatta vietetä, sillä Helsingin päässä mennään kyllä kesällä jäällekin vanhojen tuttujen pelikavereiden kanssa.

Leskinen on tyytyväinen sopimukseensa KooKoon kanssa. Hän uskoo, että pystyy tuomaan uusia asioita etenkin hyökkäyspäähän.

– Tietty tarkoituksena on auttaa joukkuetta ja tehdä tulosta ja tehoja, pisteitä ja maaleja. Sitä multa varmaan odotetaankin, juonikkaana hyökkäyspelaajana tunnettu Leskinen kertoo.

– Tietty iän myötä tulee myös kokemusta, jota toivon pystyväni jakamaan etenkin nuoremmille pelaajille ja pelaamaan kokonaisuudessaan tasaisen kauden. Meillä on hyvä joukkue, niin olisi hienoa myös pärjätä tuloksellisesti.

”Lese” lähettää lopuksi terveisiä KooKoon kannattajille.

– Innoissaan olen Kouvolaan tulossa ja odotan sitä paljon. Maiseman vaihto tässä ammatissa tekee aina hyvää, joten se tuo omaankin arkeen piristysruiskeen.

– Pelattiin se yksi 1. kierroksen ottelu playoffseissa keväällä siellä ja meininki hallissa oli tosi hyvä, joten sitä fiilistä odotan myös! Meillä on myös hyvin iskukykyinen joukkue, joten toivon kannattajien odottavan kauden alkua yhtä paljon kuin itse sitä odotan. Ollaan kuitenkin vielä ”haastajaseura”, vaikka hyvää menestystä Kouvolassa on parina edellisenä vuona tullutkin, joten menestykselle haetaan jatkoa, Leskinen päättää.

Leskisen kummiyrityksenä toimii KooKoon pääyhteistyökumppani TT Monitoimipalvelut Group.


Näe Leskisen koko kausi – osta kausikortti!