Gustav Bouramman KooKoo-paitaan

12.02.2024

Oranssimustien alakerta vahvistuu loppukauden ajaksi puolustaja Gustav Bourammanilla.

KooKoo vahvistaa rivejään ruotsalaispuolustaja Gustav Bourammanilla, 27. Bouramman siirtyy KooKoo-paitaan itävaltalaisesta Graz 99ersista loppukauden ajaksi.

– Bouramman on sulavasti liikkuva ja hyvin peliä lukeva puolustaja, jonka vahvuus on kiekollisessa pelissä. Pakistomme terveystilanne pakotti meidät reagoimaan. Hienoa, että saimme Gustavin vielä tässä vaiheessa mukaan kauden huipennukseen, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

KooKoon puolustajista Eero Teräväinen ja Seth Barton ovat loukkaantuneina sivussa arviolta kuukauden päivät.

Oikealta laukova Bouramman on pelannut kaksi edellistä kautta ylikansallista ICEHL-sarjaa Graz 99ersin paidassa. Kuluvalla kaudella puolustaja on tehnyt 33 ottelussa 3+21 tehopistettä ja teholukema on +10. Ruotsalainen oli ennen siirtoaan myös joukkueensa paras pistemies.

– Kausi sujui hyvin minulta henkilökohtaisesti, mutta joukkueena meillä oli vaikeaa ja tipuimme nopeasti pudotuspelikisasta. Tulen KooKoohon todella innoissani, kun pääsen pelaamaan pelejä, joista jokaisella on merkitys, Bouramman sanoo.

– Tiedän, että Liiga on todella hyvä sarja, kuten Ruotsin pääsarja SHL. Tunnen pari Jukurien pelaajaa entuudestaan ja KooKoon Ottossonia vastaan olen pelannut aiemmin, mutta en tunne häntä henkilökohtaisesti.

Aiemmin urallaan Bouramman on pelannut muun muassa viisi kautta Pohjois-Amerikassa (OHL, ECHL, AHL) ja kotimaansa Allsvenskanissa. Minnesota Wild varasi puolustajan kesän 2015 NHL-varaustilaisuudessa.

Bourammanilla on myös Suomen kansalaisuus suomalaisen äitinsä kautta.

– Äitini on suomalainen, joten sain Suomen passin heti syntyessäni. Ruotsin passin sain vasta, kun olin 12-vuotias. Kun olin lapsi, niin kävimme Suomessa usein kesäisin ja isoisäni asuu edelleen Heinolassa. Mutta en valitettavasti puhu suomea, Bouramman naurahtaa.

Bouramman saapui Suomeen sunnuntaina. KooKoossa hän pelaa pelinumerolla 37.