HAASTATTELU:

Golfia harrastava Gustav Bouramman hämmästeli Oskari Setäsen huippukierrosta – "En ole ikinä pelannut tuollaista"

14.02.2024

KooKoon uusi puolustaja Gustav Bouramman kotiutuu ympäristöönsä kovaa vauhtia. Ruotsalainen nähdään tositoimissa ensimmäistä kertaa TPS:n matkustaessa torstaina Kouvolaan.

KooKoo ilmoittautui osaksi Liigan ulkomaiden pelaajaliikenteen lähestyvän takarajan uutisvirtaa, kun puolustaja Gustav Bouramman siirtyi Itävallan monikansallisesta ICEHL:stä Kouvolaan loppukauden kattavalla sopimuksella. 27-vuotiaan ensimmäiset päivät seurassa ovat pitäneet sisällään tekemistä muuttamisesta ja lääkärintarkastuksista harjoitteluun ja ensimmäiseen otteluunsa valmistautumiseen saakka.

– Tänään ja eilen olen vieraillut eri lääkärien luona tarkastuksissa ja ensimmäiset päiväni ovat sujuneet hyvin. Muutto uuteen asuntoon sujui sulavasti ja ympärillä on paljon uusia tutuksi tehtäviä kasvoja. Lennot olivat ajallaan ja matkatavarat löysivät perille, kertoo Bouramman.

Bouramman on sekä Ruotsin että Suomen kansalainen ja hänen isoisänsä asuu Heinolassa. Hän vieraili lapsuudessaan isoisänsä luona useita kertoja ja suunnittelee yllättävänsä tämän lähiaikoina.

– Muistoni ovat hieman hatarat, mutta isoisälläni oli vene. Sillä painelimme kesäisin ympäri paikallisia järviä. Olen suunnitellut, että voisin käydä vierailemassa hänen luonaan. En ole kertonut hänelle siirrosta, joten voisin vain ilmestyä yllättäen paikalle, Bouramman pohtii.

KooKoon loukkaantumisten runtelema puolustus saa vahvuuteensa Seth Bartonin ja Eero Teräväisen sairaslomalle mukanaan vieneitä ominaisuuksia, nimittäin Bourammanin vahvuudet ovat hänen omien sanojensa mukaan luistelussa ja syöttämisessä. Vahvaksi voi kehittyä vain tuntemalla heikkoutensa ja sellaisenkin Bouramman tunnistaa pelistään.

– Olen enemmän syöttäjä kuin laukoja. Vahvuuteni ovat luisteleminen ja kiekon kuljettaminen, sekä syöttäminen. Laukaukseni on myös hyvä, mutta minun täytyy opetella käyttämään sitä enemmän. Aikaisemmin olen syötellyt ehkä hieman liikaa. Paineen tykkään purkaa luistelemalla, mutta toki en jää syöttöpaikan avautuessa odottelemaan. Yleensä otan ensin muutaman potkun ja teen sitten ratkaisun, mutta ajan ja tilan riittäessä luistelen mieluiten. Hyökätessä liityn mielelläni mukaan ja kiekollisena johdan hyökkäystä mielelläni. Siniviivalla pyrin olemaan mahdollisimman aktiivinen ja reagoimaan hyökkääjien liikkeisiin, kertoo Bouramman.

Hän saa jatkaa myös vanhalla tutulla työvälineellään, sillä KooKoon mailat toimittaa hänen entisen seuransa Graz 99ersinkin työkaluista vastannut Bauer. Bourammanin välineet eivät ole muokatuimmasta päästä, mutta puolustajan mailasta löytyy muutamia henkilökohtaisesti toteutettuja erikoisuuksia.

– Käytimme Bauerin mailoja myös Itävallassa, joten sen suhteen ei ollut suuremmin pohtimista. Käytän samoja mailoja, kuin suurin osa muistakin pelaajista täällä. Mailassani on normaalia jäykempi P28 lapa ja varteni on pyöristetty ja siinä on normaalista poikkeava pito. Pidossa on hieman esille kohoavia pisteitä, jotka parantavat otetta.

Jääkiekkoilijan vapaapäivä

Kiireisen jääkiekkoarjen ohella Bourammanin vapaapäivien aktiviteetit vaihtelevat ulkoilmasta riippuen, mutta niitä yhdistää kilpailun elementti. Jääkiekkomailan lisäksi puolustajan kädessä pysyvät myös X-box-ohjain ja golfmaila.

– Talvella viihdyn X-boxin edessä pelaten Fifaa tai Call Of Dutya kotimaisten ystävieni kanssa ja kesäisin pelaan 50-60 kierrosta golfia. Uusin Fifa on ihan kohtalainen, mutta pelisarjan uusimmat julkaisut toistavat itseään. Peli kaipaisi pientä päivitystä, jotta se olisi jälleen mielenkiintoisempi.

Fifa on nykyään EAFC:nä tunnetun pelisarjan entinen, lähes 1990-luvulta vuoteen 2022 käytössä ollut nimi. Bouramman muuttaisi pelin kilpailullisen puolen rakennetta lisätäkseen sen mielenkiintoa.

– Vaihtaisin pelin kilpailullista mallia. Nykyään sijoituksista kilpaillaan uuden turnauksen muodossa joka viikonloppu, mutta sen voisi mielestäni toteuttaa kuukausikohtaisesti. Sen ulkopuolelle voisi lisätä henkilökohtaista suoritettavaa hetkiin, jolloin tekee mieli ottaa hieman rennommin. Tällä hetkellä mielenkiintoisinta pelissä ovat lähinnä kalliit pelin sisäiset ostot. Mielenkiinto pelaamiseen riittää ehkä vuoden vaihteeseen saakka, kommentoi Bouramman joka vuoden syksyllä julkaistavaa pelisarjaa.

KooKoon kopista löytyy golfin harrastajia jo entuudestaan. Hyökkääjä Ben Tardif kertoi seuran mediatiimille kauniiden kesäsäiden vielä vedellessä viime vuoden puolelta viimeisiään, että joukkueen kiistaton golfkuningas on hole in onin, eaglen ja kolme birdietä kierrokseen tykittänyt maalivahti Oskari Setänen. Bouramman istuu KooKoon pukuhuoneessa Setäsen vieressä.

– Kuulostaa täydelliseltä kierrokselta, en ole ikinä pelannut tuollaista. Olen osunut monta eaglea ja hole in one on käynyt lähellä, mutta ei ole vielä osunut kohdalleni, reagoi Bouramman tulevaisuudessa kohtaamaansa kilpailuun.

Suomessa kelit eivät vielä ole golfiin optimaaliset, mutta puolustaja ehti käynnistää rakkaan harrastuksensa osalta kautensa hieman ennen siirtoaan pois Itävallasta.

– Itävallassa lämpötilat heittelivät jo 15 ja 20 plus-asteen välillä, joten ehdin pelaamaan kaksi kierrosta ennen siirtoani. Ruotsissa pelit aloiteltiin huhtikuun lopulla, kertoo Bouramman.

Vieraaksi TPS

KooKoon seuraava ottelu tottelee nimitystä ”kuuden pisteen peli”, sillä vieraaksi matkustaa yhtä monta ottelua pelannut ja kaksi pistettä KooKoon yläpuolella sarjataulukossa majaileva TPS. Lopputulosten loksahdellessa kohdilleen KooKoolla on mahdollisuus löytää itsensä pudotuspeliviivan paremmalta puolelta.

– Kävimme tänään harjoituksissa hieman läpi joukkueemme Sportia vastaan pelaamaa ottelua ja kattavampi TPS-aiheinen videopalaveri on ohjelmassa huomenna. Olen harjoituksissa huomannut, että meillä on hyvin luisteluvoimainen joukkue ja toivon sen pureva heidän pelityyliinsä. Jaossa olevat pisteet ovat merkittäviä, joten voitto olisi valtava, päättää Bouramman.

KooKoon sisäistä pistepörssiä johtaa 48 ottelua pelannut ja tehot 14+30=44 tehnyt hyökkääjä Ben Tardif. Toiselta sijalta löytyy 44 ottelua pelannut ja tehot 13+26=39 tehnyt puolustaja Charle-Édouard D’Astous. Kolmatta sijaa pitää hallussaan hyökkääjä Arttu Ilomäki, jonka 39 pelaamaa ottelua ovat tuoneet mukanaan tehopisteet 13+25=38.

TPS:n sisäisen pistepörssin johtaja on 50 ottelua pelannut ja tehot 13+19=32 tehnyt hyökkääjä Viljami Marjala. Toiselta sijalta löytyy 48 ottelussa tehot 14+16=30 tehnyt hyökkääjä Markus Nurmi ja kolmannelta 50 otteluun 6+19=25 tehoillut hyökkääjä Linus Fröberg.

Seuraavat kotiottelut:

To 15.2.2024 klo 18:30 KooKoo – TPS // Osta liput

La 24.2.2024 klo 18:00 KooKoo – Kärpät // Osta liput

Ke 28.2.2024 klo 18:30 KooKoo – Tappara // Osta liput