RAPORTTI:

Ensimmäinen voitto Ilveksestä Nokia Areenan aikakaudella – "Päätettiin tämä vuosi hienosti"

30.12.2023

KooKoon vuoden viimeinen ottelu päättyi voitokkaasti Nokia Areenassa runsaslukuisten kannattajien edessä, kun kotijoukkue Ilves kaatui lukemin 0–4 (0–0, 0–3, 0–1). Maalivahti Oskari Setänen nollasi tamperelaiset 22 torjunnalla. 

Avauserä Nokia Areenassa oli tasainen ja vauhdikas. Heti ottelun alussa Ilves ja joukkueen kapteeni Niklas Friman haastoi KooKoon maalivahti Oskari Setästä hyvällä viivalaukauksella, mutta Setänen oli hereillä heti alusta alkaen. Erän edetesä kummastakin joukkueesta huomasi sen kovan intensiteetin, millä joukkueet tähän otteluun lähtivät. Ottelun ensimmäinen erikoistilanne nähtiin neljän minuutin kohdalla, kun Axel Ottosson koukkii maalin takana Ilves-hyökkääjää ja tästä ruotsalaisjoukkue komennettiin rangaistusaitioon. Ylivoiman aikana nähtiin vaarallinen tekopaikka Ilveksen kärkihyökkääjien toimesta, kultakypärä Oula Palve syötti maalin eteen Eemeli Suomelle, mutta Setänen torjui paikan loistavasti. Heti rangaistuksen jälkeen Ottosson murtautuu Ilveksen alueelle ja yrittää haastaa Ilveksen maalivahti Jonas Gunnarssonia, mutta viimeistely jäi hieman puutteelliseksi. KooKoolle vihellettiin erän aikana myös toinen rangaistus, ajassa 12:30 Leevi Aaltonen pelasi tilanteessa rikkinäisellä mailalla ja tästä hänelle annettiin kahden minuutin rangaistus sääntöjen vastaisesta varusteesta. Tämänkin rangaistuksen aikana nähtiin huipputilanne, kun Simon Stransky syötti hienon poikittaissyötön ex-KooKoo-hyökkääjä Samuli Ratiselle, mutta Setänen torjui tämänkin hienosti. Erän loppupuolella hiljattain 500. Liiga-ottelua täyteen saanut Arttu Ilomäki oli haastamassa Gunnarssonia Ilveksen maalilla kahteen kertaan, mutta maalia tästä ei vielä nähty ja ensimmäinen erä päättyi maalittomana numeroin 0–0.

– Erittäin laadukas ja tasainen jääkiekko-ottelu. Ensimmäisessä erässä Ilveksellä oli ehkä muutama paikka enemmän, josta he olisivat voineet sen ensimmäisen johdon ottaa, ylivoimalla varsinkin siinä oli muutama tosi hyvä tontti heillä ja sama meilläkin. Mutta olen tyytyväinen siihen mitä meidän peli oli, se oli tylyä tänään, kommentoi KooKoon päävalmentaja Olli Salo ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Toinen erä tarjosi kouvolalaislaseilla katsottuna paljon hyviä tapahtumia. Erän alussa KooKoo on vahvoilla, ja kolmen minuutin kohdalla Samuel Valkeejärvi haastoi Ilveksen maalivahti Gunnarssonia aina maalin eteen asti, mutta Gunnarsson pystyi venyttämään patjaansa juuri sopivasti. Lähes samantien Ilves nousi vastahyökkäykseen, Eemeli Suomi yritti yllättää maalin takaa ja Joona Ikonen yritti rusikoida maalin edestä kiekkoa ohi Setäsen, mutta se jäi pelkästään yritykseksi. Muutama minuutti tuosta nähtiin upea hyökkäys, kun Ben Tardif nousi upeasti ja syötti Radek Koblizekille, mutta hän ei saanut kiekkoa tarpeeksi hyvin haltuun joten tuo yritys tyrehtyi nopeasti. Ottelun avausmaalista vastasi KooKoo, ajassa 32:21 Otto Paajanen teki hyvää esityötä ja syötti Leevi Aaltoselle joka löysi hyvin nousevan puolustaja Seth Bartonin, joka hienolla rannelaukauksella sai kiekon ohi Gunnarssonin, ja tulostaululle kirjattiin tulos 0–1 sekä miehelle henkilökohtaisesti kauden toinen maali.

Kun momentum oli päällä, niin tuloksen tekeminen oli paljon helpompaa. Neljän minuutin sisällä KooKoo onnistui tekemään erän aikana yhteensä kolme maalia. Avausmaalista noin kolme ja puoli minuuttia myöhemmin epäonnistuneen ylivoimayrityksen jälkeen Axel Ottosson riistää kiekon juuri rangaistusaitiosta vapautuneelta Robin Alvarezilta, ja hän nousi maalin eteen hienosti, ja kun Gunnarsson ei saanut patjaansa väliin niin KooKoo sai kunnian viimeistellä illan toisen maalinsa. Kauaa ei seuraavaa maalia tarvinnut odotella, Ilveksen Niklas Friman ei saanut kiekkoa haltuun mutta kiekon perään pääsi KooKoon Emil Molin, joka viimeisteli rannelaukauksellaan tilanteeksi 0–3, ja näissä numeroissa siirryttiin myös toiselle erätauolle.

– Maaleilla on iso merkitys tässä ottelussa ja me saatiin se ensimmäinen. Sen jälkeen pystyttiin rokottamaan vielä kahdesti, että meillä ehkä parani peli siinä, ajatteli Salo toisen erän neljän minuutin ja kolmen maalin jaksosta.

Kolmas erä pysyi paljon tasaisempana toiseen erään verrattuna. Ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin ei kummemmin tapahtumia nähty muutamia maalipaikkoja lukuunottamatta. Erän toisella puolikkaalla kumpikin joukkue kuitenkin sisuuntui. 13 minuutin kohdalla Axel Ottosson rakensi yhdessä Simo Heinosen kanssa maalipaikkoja, mutta neljättä maalia ei vielä tuossa vaiheessa nähty. Heti perään Teemu Engberg nousee laidasta kohti maalin edustaa ja laukoo, mutta Gunnarsson kestää tämänkin. Viimeisen viiden minuutin aikana Ilves yritti hakea vaarallisella Dominik Masinin laukauksella sekä kovalla maskipelaamisella kavennusta, mutta Oskari Setänen oli vahvempi tänään. Loppusinetti ottelulle nähtiin ajassa 57:36, kun Radek Koblizek viimeisteli neljännen maalin tyhjiin ja näin KooKoo haki täyden pistepotin Ilveksestä, ja ensimmäinen voitto Ilveksestä Nokia Areenassa on nyt todellista. Oskari Setänen nollasi tamperelaiset tänään 22 torjunnalla.

– Kolmanteen pystyttiin aika hyvin jäädyttämään tänään Ilves, pelattiin todellakin tylysti ja ollaan paljon sitä puhuttukin että me ollaan ihan hyvin pelattu pelejä eikä meillä mitään vikaa viisikkopelaamisessa ole ollut, mutta sitten on lahjoitettu niitä voittoja ja on tullut sellaisia ”oho”-tilanteita. Tänään sitä sydäntä oli todellakin tuolla, se vaatii niitä blokkeja ja koko sielun likoon heittämistä ja tänään se todellakin näkyi, siitä olen ylpeä. Tästä on kiva lähteä viettämään uutta vuotta, päätettiin tämä vuosi hienosti, päätti Salo myös kommenttinsa.

Erityiskiitos tänään kaikille KooKoon noin viidellesadalle kannattajalle, jotka saapuivat kannattamaan omiaan Tampereelle, kuten nollapelin pitänyt maalivahti Oskari Setänen sanoi MTV:n ottelun jälkeisessä haastattelussa, että joukkueella oli jopa ehkä pienoinen kotikenttäetu näiden kannattajien tukemana. Kiitos teille!

KooKoon pelit tämän kalenterivuoden 2023 osalta ovat nyt ohitse, ja katseet kääntyy heti ensi viikolla uusiin peleihin ja uusiin mahdollisuuksiin. Ensi viikolla on luvassa jälleen kolmen ottelun kierros; Lumon Areenalle saadaan vieraaksi keskiviikkona Lukko ja perjantaina HIFK, ja lauantaina Lahdessa Pelicans ja KooKoo kohtaavat viikon viimeisessä kamppailussa. KooKoon ja mediatiimin puolesta hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2024!

 

Seuraavat kotiottelut:

Ke 3.1.2024 klo 18:30 KooKoo – Lukko // Osta liput

Pe 5.1.2024 klo 18:30 KooKoo – HIFK // Osta liput

La 13.1.2024 klo 17:00 KooKoo – HPK // Osta liput