Ennen joulutaukoa Ilveksen vieraaksi

19.12.2022

Ennen joulutaukoa Ilveksen vieraaksi

KooKoo lähtee kampeamaan kolmen ottelun mittaiseksi venähtänyttä tappioputkeaan nurin tiistaina Tampereella, jossa vastaan asettuu sarjanelonen Ilves.

KooKoo päätti kuluvan kalenterivuotensa kotiottelut viime viikolla, kun KalPa ja TPS kävivät vierailemassa Lumon Areenalla. Läpi syksyn oranssimustia vaivannut kotikirous ei ottanut taittuakseen vieläkään, sillä sekä KalPa että TPS onnistuivat ryöstämään voitot mukaansa kouvolalaisyleisön edessä.

Päättynyt syksy oli KooKoon kotiotteluiden osalta todella vaikea, eikä peliä saatu syksyn aikana vapautumaan kotiyleisön edessä millään. 16 kotiottelun saldoksi jäi lopulta neljä voittoa, joista kaksi varsinaisella peliajalla. Pisteitä kouvolalaismiehistö onnistui keräämään kotiotteluistaan yhteensä 11, jolla KooKoo sijoittuu Liigan heikoimmaksi kotijoukkueeksi.

Vieraissa KooKoon peli on toisaalta kulkenut varsin mallikkaasti ja KooKoo onkin koko Liigan toiseksi paras vierasjoukkue pisteillä mitattuna heti Tapparan jälkeen. 15 vierasottelun saldo on KooKoon osalta varsin komeaa luettavaa, sillä pisteitä on kertynyt peräti 27 ja oranssimustat ovat onnistuneet iskemään myös eniten vierasmaaleja koko Liigassa (48 maalia).

KooKoo lähtee ennen joulutaukoa pelattavaan vierasotteluunsa Ilvestä vastaan sarjataulukosta sijalta 14. Kahden kotitappion myötä viimeistä edeltävälle sijalle valahtanut kouvolalaisryhmä on kuitenkin yhä tiukasti kiinni taistelussa pudotuspelipaikoista, sillä sijat 10–14 ovat kaikki edelleen vain kahden pisteen sisällä toisistaan. KooKoon edellä majailevat joukkueet Sportia lukuunottamatta ovat myös kaikki pelanneet yhden ottelun oranssimustia enemmän, joten tilanne sarjataulukossa on vuoden vaihdetta kohti edettäessä kutkuttava.

Tiistaina ennen joulutaukoa kohdattava Ilves majailee sarjataulukossa neljäntenä, kun 29 ottelusta pisteitä plakkariin on kertynyt yhteensä 53. Valmentajavaihdoksen jälkeen pelinsä raiteilleen saanut tupsukorvaryhmä on ollut etenkin hyökkäyspäässä vaarallinen ja joukkue onkin iskenyt pelaamissaan otteluissa yhteensä peräti 95 maalia, jolla irtoaa koko Liigan tehtyjen maalien kärkipaikka.

Ilves lähtee KooKoon lailla otteluun tappio allaan, sillä perjantaina pelatusta Lukko-ottelusta tupsukorvat joutuivat poistumaan tyhjin käsin raumalaisten napattua pisteet kotiluolassaan lukemin 4–2. Viimeisestä viidestä ottelusta Ilves on onnistunut voittamaan kaksi, joista toisen vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

KooKoo ja Ilves ovat tällä kaudella kohdanneet kertaalleen Lumon Areenalla mitellyssä kamppailussa, jonka Ilves lopulta vei nimiinsä 3–6-lukemin.

KooKoo sai perjantain TPS-ottelussa jobinpostia myös muutaman pelaajan osalta. Ilves ottelun kokoonpanosta ovat varmuudella pois perjantain ottelussa loukkaantuneet hyökkääjä Toni Suuronen ja puolustaja Stefan Warg. Wargin tilannetta seurataan päivä kerrallaan, mutta Suuronen on alustavien tutkimusten mukaan poissa kokoonpanosta neljän kuukauden ajan. Lisäksi perjantain ottelussa ulosajon saanut puolustaja Miska Kukkonen määrättiin Liigan kurinpitoryhmän toimesta kahdeksan ottelun pelikieltoon. Hyökkääjä Terry And jatkaa edelleen lainalla Mestis-joukkue K-Vantaan riveissä vielä vuoden loppuun asti.

Ilves-ottelua ennakoimassa puolustaja ja varakapteeni Oskari Manninen.

VIIKON OTTELUT:

Ti 20.12.2022 klo 18.30 Ilves–KooKoo, Nokia Areena, Tampere, OSTA LIPUT TÄSTÄ!