ENNAKKO:

Kohtalon viikko polkaistaan käyntiin keskiviikkona Kuopiossa

05.03.2024

Runkosarjan viimeiseltä viikolta ei KooKoon osalta panoksia puutu. Paikka jatkopeleihin on aivan saavutettavissa, mutta ilmaiseksi se ei tule. Kolmen ottelun päätösviikko avataan keskiviikkoiltana Kuopiossa KalPaa vastaan.

Huippujännittävä tilanne

KooKoo luistelee Liigan päätösviikolle sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta, kun runkosarjaa on oranssimustien osalta jäljellä kolme ottelua. Ensimmäinen päätösviikon kolmesta ottelusta käydään osuvasti KalPaa vastaan, joka lymyilee sarjataulukossa heti KooKoon yläpuolella sijalla kahdeksan. Kuopiolaisten etumatka on kuuden pisteen mittainen, ja lisäksi kilpipaidat ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän tämän kauden mitassa. Kolmen pisteen voitto keskiviikkona antaisi kuitenkin oranssimustille täydet mahdollisuudet nousta KalPan ohi sarjataulukossa.

KalPan ohittamista tärkeämpää on tietenkin pitää lähimmät kilpakumppanit peräpeilin puolella. Pudotuspeliviivan päällä istuu tällä hetkellä TPS, joka on KooKoon kanssa tasapisteissä yhtä monta ottelua pelanneena. Heti viivan alapuolella paikkaa auringosta kyttäävät vielä Sport ja Ässät. Jatkopeleihin yltääkseen KooKoon on siis pidettävä suurin osa Länsirannikon joukkueista takanaan. Vuoden 2009 Liigakarsintasarjasta muistettavan taisteluparin Sport – Ässät tekee vaaralliseksi se, että kummallakin joukkueella on ottelu vähemmän pelattuna, kuin KooKoolla. Etumatkaa Sportiin on kolme pistettä, ja Ässiinkin vain neljä, joten molemmat seurat ovat aivan iskuetäisyydellä. Ruuvia kiristetään varmasti aivan runkosarjan loppuun saakka. KooKoon kannalta tilannetta helpottaa se, että Sport ja Ässät kohtaavat toisensa runkosarjan päätöskierroksella, ja syövät näin ollen toisiltaan potentiaalisia pisteitä pois. Jännityksen maksimoimiseksi runkosarjan päätösotteluiden ajan kannattaa siis seurata KooKoon otteiden lisäksi myös Länsirannikon joukkueiden tuloksia.

Puolustajien pistepörssin voittaa…?

Jatkopeleihin selviäminen on KooKoon tavoite numero yksi kuluvalla viikolla. Tätä operaatiota johtavan maestron, Charle-Edouard D’Astousin, viikkoa värittää lisäksi toinenkin kilpajuoksu. Koko kauden ajan Sumulaakson faneja ihastuttanut kanadalaispuolustaja kisaa Liigan puolustajien pistepörssin voitosta. D’Astousin kilpakumppanit pörssivoiton tavoittelussa ovat Ilveksen Sami Niku (12+34=46) sekä HIFK:n Luke Martin (9+35=44). Oranssimustien siniviivapelotteen oma pistesaldo on 16+28=44, joten vaikka pistekuninkuus jäisikin saavuttamatta, niin puolustajien maalipörssin voittoa voidaan jo pikkuhiljaa alkaa kuuluttamaan Kouvolan Keskuskirkossa. Kilpakumppaneista Niku pelaa enää korkeintaan kahdessa ottelussa, ja jenkkipakki Martin neljässä. On siis täysin mahdollista, että Kouvolassa nähdään ensimmäinen puolustajien pistepörssin voittaja sitten kevään 2020 ja Matt Caiton. Runkosarjan viimeiselle viikolle saa siis loistavaa lisämaustetta seuraamalla näiden huippupuolustajien keskinäistä kilvoittelua.

Katkeaako kotitaika?

KooKoo on kohdannut tämän kauden mitassa KalPan kolmesti, ja jokaisena näistä kerroista kotijoukkue on ollut lopulta vahvempi. Sumulaaksossa pelatut ottelut päättyivät KooKoon 2–0- ja 3–1 voittoihin. Sen sijaan Niiralan montussa joulukuussa käyty kohtaaminen päättyi KalPa-juhliin 4–3-lukemin. Oranssimustien tavoite keskiviikkona on luonnollisesti murskata tämä trendi, ja hakea elintärkeät kolme pistettä kotimatkalle.

Urakasta ei tule helppo, sillä kuopiolaiset ovat kärsineet tappiot kahdesta edellisestä ottelustaan. Niinpä KalPa luistelee kotijäälleen varmasti sisuuntuneena sekä voitontahtoisena. Kuopiossa on pelattu pienten marginaalien kiekkoa jo hetki, sillä KalPan edellisistä viidestä ottelusta peräti kolme on jouduttu ratkaisemaan joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Edellisestä kuudesta ottelusta viisi on ollut kuopiolaisille maalin pelejä. Ainoan tilastopoikkeaman tarjoaa viikon takainen TPS-ottelu, jossa KalPa murskasi turkulaisvieraansa peräti 9–1-lukemin.

KooKoon helmikuu päättyi harmittavasti kolmen ottelun tappioputkeen, vaikka kaukalossa nähtiin paljon positiivisiakin peliesityksiä. Pisteittä ei täysin tarvinnut putken aikana jäädä, sillä helmikuun viimeisessä ottelussa Tapparalta tarttui piste mukaan jatkoajalta. Putki katkesi komeasti kotona huipputärkeässä ottelussa Ässiä vastaan. Pata saatiin kukistettua lauantai-iltana selkein 4–1-numeroin.

KalPa-ottelun jälkeen KooKoo jatkaa samoilla vauhdeilla Ouluun, jossa joukkue kohtaa Kärpät heti torstai-iltana 7.3.

KooKoon runkosarjan viimeinen ottelu ja viimeinen kotiottelu pelataan viikon päästä lauantaina 9.3., kun KooKoo kohtaa kotiyleisönsä edessä Lahden Pelicansin. Tule kannustamaan oranssimustat playoffs-viivan yläpuolelle! Muistathan käyttää avoimet ottelulippusi, sillä avoimien lippujen voimassaolo päättyy runkosarjassa. Kauden huipennus käyntiin klo 17.00 ja liput otteluun myy tuttuun tapaan Ticketmaster.fi/kookoo.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

La 9.3.2024 klo 17.00 KooKoo – Pelicans // Osta liput