Engberg: ”Treenaaminen on sujunut hyvin”

17.5.2020

17.05.2020 11:18

Engberg: ”Treenaaminen on sujunut hyvin”Teemu Engberg. Kuva: KooKoo

Nuori loviisalaishyökkääjä hakee Kouvolasta läpimurtoa Liiga-tasolle.

Laitahyökkääjä Teemu Engberg, 20, valmistautuu tällä hetkellä ensi kauteen kotikulmillaan Loviisassa. KooKoo harjoittelee koronapoikkeustilanteessa omatoimisesti henkilökohtaisten harjoitusohjelmien mukaisesti.

– Treenaaminen on sujunut hyvin, ja aika normaalisti tässä on pystynyt harjoittelemaan, Engberg sanoo.

Valmennus on pelaajiin tiiviisti yhteydessä etäyhteyksien avulla. Engberg on saanut ohjeita päävalmentaja Jussi Ahokkaalta ja valmentaja Jukka Aholta.

– Olemme olleet Jussin ja Jukan kanssa yhteyksissä treenaamiseen liittyen. Toivottavasti kelit vielä vähän paranevat, niin pystyisi entistä enemmän harjoittelemaan ulkona.

Normaalitilanteessa nuori hyökkääjä hikoilisi nyt Lumon Areenalla ja muissa Kouvolan maastoissa. Joukkueilla on kauden päättymisen jälkeen neljän viikon tauko, mutta uuteen kauteen valmistautuminen jatkuu heti sen jälkeen.

– Olen nyt ollut paljon ja tulen varmaan olemaankin Loviisassa perheen luona. Minulla on Kouvolasta jo asunto ja toivottavasti lähitulevaisuudessa pääsen sinnekin muuttamaan ja laittamaan paikkoja kuntoon.

Vanhoja tuttuja

Engberg saa apuja Kouvolaan asettumiseen perheen sisältä, sillä hyökkääjän pikkuveli Tuomas pelasi viime kauden KooKoon B-junioreissa.

– Olemme jutelleet paljon KooKoohon ja Kouvolaan liittyvistä jutuista. Olemme puhuneet siitä, millainen kaupunki on ja millainen keskusta Kouvolassa on. Olen yrittänyt sitä kautta saada jo kuvaa tulevasta.

Taustatietoja Engberg kyseli myös muualta.

– Kyselin jotain asioita [Niilo] Haloselta ja [Roope] Laavaiselta ennen sopimuksen tekemistä. He kertoivat, että joukkueessa on hyvä meininki, ja että kaupunki on aika pieni, mutta kuitenkin hieno paikka.

– Kouvolassa on ollut hyvä meno päällä ja joukkue pelaa raikasta jääkiekkoa. Kun tuli mahdollisuus siirtyä KooKoohon, niin se tuntui parhaalta vaihtoehdolta.

Maalivahti Halonen palaa ensi kaudeksi Helsinkiin ja puolustaja Laavainen on vielä ilman sopimusta. Entuudestaan tuttuja pelaajia KooKoosta löytyy silti.

Juho Rautasen kanssa pelasimme B-junioreissa hetken samassa joukkueessa ja Samuli Ratisen kanssa olemme pelanneet yhden juniorimaajoukkuereissun samassa joukkueessa.

Loviisa–Helsinki–Kouvola

Loviisalaisen kiekkokoulun kasvatti siirtyy Kouvolaan Helsingin IFK:sta.

– Aloitin jääkiekon LJK:ssa, mutta D1-junioreissa siirryin IFK:hon. Kävin Helsingissä ensin Loviisasta, mutta 15-vuotiaana muutin sinne käymään koulua ja pelaamaan jääkiekkoa, Engberg kertaa.

Nuoresta iästään huolimatta Engberg on pelannut IFK:ssa kolmella viime kaudella 22 (2017–18), 38 (2018–19) ja 27 (2019–20) ottelua. Kahdella ensimmäisellä kaudella tehopisteitä kertyi neljä kummallakin ja viime kaudella kolme.

– Viime kausi oli minulle henkilökohtaisesti haastava. En löytänyt itseluottamusta omaan tekemiseeni. Mahtui siihenkin kauteen kuitenkin jotain positiivisia kokemuksia ja hyviäkin pelejä.

– Luistelu ja laukaus ovat vahvuuksiani, mutta kiekollisessa pelaamisessa muuten on vielä kehitettävää. Myös kamppailupelaamista pitää parantaa.

KooKoo tietää mitä se Engbergistä saa, sillä hyökkääjä on päävalmentaja Jussi Ahokkaalle tuttu mies nuorisomaajoukkueista. Palkintokaapista löytyy alle 18-vuotiaiden MM-hopea ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus.

– Kyllä se vaikutti päätöksentekoon, että ”Jose” on valmentaja.

– Minulla on maajoukkueista hienoja kokemuksia ja olen nähnyt huippupelaajia sekä omassa että vastustajien joukkueissa. Olemme myös pystyneet joukkueena menestymään, niin muistot ovat hyviä, Engberg päättää.