Ei tuomisia Tampereelta

30.11.2019

30.11.2019 09:10

Ei tuomisia Tampereelta

Viikon toinen vieraspeli ei lihottanut oranssimustien pistesaldoa.

KooKoon vierailu Tampereen Hakametsään Ilveksen kotiluolaan oli Black Fridayn teeman mukaisesti synkeä. Pisteet jäivät kotijoukkueelle loppulukemin 4–1 (2–0, 1–0, 1–1).

– Olimme tänään heikkoja maalinteossa ja erikoistilanteissa. Etenkin erikoistilanteissa Ilves oli tänään selkeästi parempi, KooKoon pääluotsi Jussi Ahokas arvioi.

Ilves teki 22 ensimmäisen peliminuutin aikana kolme maalia, joista kaksi ylivoimalla. Maaleista ensimmäinen syntyi vahvasti paitsiolta haiskahtaneelta tilanteelta.

Kuumassa kamppailussa jaettiin jäähyminuutteja oikein urakalla. Jo ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet saivat kolme kaksiminuuttista. Toisessa erässä KooKoon saldo oli 14 rangaistusminuuttia ja päätöserässä molemmille joukkueille kirjattiin 29 jäähyminuuttia.

KooKoon Toni Suuronen ja Ilveksen Samuli Vainionpää tappelivat itsensä suihkuun pelin toiseksi viimeisellä minuutilla.

– Tiukkoja kamppailutilanteita oli puolin ja toisin. Molemmat istuivat boksissa. Kaikki kunnia Ilvekselle; he olivat tänään parempia ylivoimalla ja erikoistilanteissa.

Vierasjoukkueellakin oli paikkansa, mutta johtoasemassa Ilves piti pintansa ja maalivahti Lukas Dostal loisti viimeisenä lukkoja. Dostal torjui ottelussa peräti 38 kertaa.

Päätöserän alussa Ilves siirtyi 4–0-johtoon ja hetkeä myöhemmin tullut KooKoon kavennus oli laiha lohtu. Osuma oli kakkosketjuun nousseen Kasperi Ojantakasen kauden ensimmäinen.

– Viidellä viittä vastaan -pelissä olimme mielestäni niskan päällä ja loimme paikkoja, mutta Lukas Dostal on sarjan paras maalivahti. En ole tuollaista maalivahtipeliä nähnyt hetkeen, Ahokas kehaisi.

– Olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja siihen, miten jätkät laittoivat itsensä likoon, vaikka Ilves oli johdossa. Emme antaneet missään vaiheessa periksi ja pystyimme koko ajan olemaan vähän niskan päällä, riistämään kiekkoja ja luomaan paikkoja.

KooKoon kausi jatkuu ensi viikolla kolmella ottelulla, joista ensimmäinen pelataan tiistaina Lumon Areenalla.

Seuraava kotiotteluTervetuloa Lumon Areenalle!