Bussin nokka kohti Pohjoista – keskiviikkona Kärpät

21.2.2023

Bussin nokka kohti Pohjoista – keskiviikkona Kärpät

KooKoon kolmen ottelun Liiga-viikko käynnistyy keskiviikkona Oulusta, jossa oranssimustia isännöi Oulun Kärpät

KooKoo päätti edellisen Liiga-viikkonsa maukkaasti, kun back-to-back-otteluista Pelicansia vastaan irtosi maistuvat kaksi voittoa. Perjantaina KooKoo ryösti kaksi pistettä matkaansa Isku Areenalta lopulta voittomaalilaukauskilpailun jälkeen lukemin 3–4 ja lauantaina yli 5300-päisen kouvolalaisyleisön edessä oranssimustat nappasivat täyden pistepotin 2–1-lukemin.

Runkosarjan loppusuoran häämöttäessä KooKoo majailee sarjataulukossa yhä tiukasti sijalla 12, kun 51 ottelusta kasassa on yhteensä 69 pistettä. Viikonlopun tulosten myötä ero edellä oleviin Jukureihin ja HPK:hon kaventui ainoastaan kahteen pisteeseen ja edellä mainituilla joukkueilla on yhä kaksi ottelua enemmän pelattuna, joten runkosarjan viimeisen kympin startattua kaikki on vielä oranssimustien omissa käsissä.

KooKoon kultainen kypärä siirtyi viime viikolla KooKoo-kapteeni Heikki Liedekselle, joka iski kolmessa matsissa samaisen määrän maaleja. Kokonaisuudessaan ”Hesellä” on nyt kasassa tehot 15+15=30, joka oikeuttaa Liigan pistepörsissä sijaan 30. Hyökkääjä Linus Anderssonilla on niin ikään kasassa 30 tehopistettä, joista maaleja on 13.

Kärpät-ottelun alla KooKoon sairastuvalta kantautuu hyviä uutisia, kun hyökkääjä Joose Antonen palaa joukkueen kokoonpanoon. Edellisen kerran 14. tammikuuta tositoimissa ollut Antonen on iskenyt tähän mennessä tehot 7+19=26. Vastaavasti jo lauantaina pois kokoonpanosta ollut Axel Ottosson kärsii edelleen pelikieltoaan. Ottosson on käytettävissä seuraavan kerran 3. maaliskuuta pelattavassa kotiottelussa Vaasan Sportia vastaan.

Tiistaina KooKoo kääntää bussin nokan kohti pohjoista ja Oulua, jossa keskiviikkona vastaan asettuu Kärpät. Lauri Marjamäen luotsaama kärppälauma majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kuusi ja pisteitä joukkue on onnistunut keräämään yhteensä 88. Nimekästä kärppälaumaa ennakoitiin kauden alkaessa aivan Liigan kärkisijoille, mutta joukkueen peli on ajoittain ailahdellut. Tällä hetkellä Kärpät löytyy kuitenkin kymmenen edellisen ottelun kuntopuntarilla sijalta 2, näissä otteluissa oululaisten pistetilille on kilahtanut yhteensä 22 pistettä.

Kärpät lähtee KooKoo otteluun allaan tyylipuhdas 3–0-voitto HPK:sta ja etenkin maalivahti Leevi Meriläinen on ollut vakuuttavassa iskussa. HPK:ta, TPS:ää ja Ilvestä vastaan tolppien välissä aloittanut Meriläinen on päästänyt selkänsä taakse näissä otteluissa ainostaan yhden maalin.

Kärppien hyökkäystä johtaa Leijonissakin useaan otteeseen esiintynyt Teemu Turunen pistein 15+21=36, joka oikeuttaa Liigan pistepörsissä sijaan 15. Oululaisten puolustuksen kapelimestarina toimii NHL:ssä Stanley Cupin Chicago Blackhawskin riveissä voittanut David Runblad, joka on nakuttanut tähän mennessä tehot 5+18=23.

KooKoo ei ole nykyisen Liiga-taipaleensa aikana onnistunut nappaamaan Raksilasta vielä kertaakaan täyttä kolmeen pisten voittoa, mutta kahdesti oranssimustat ovat käyneet ryöstämässä kaksi pistettä matkaansa. Tällä kaudella KooKoo ja Kärpät ovat kohdanneet kolmesti, joista kaksi ensimmäistä päättyivät Kärppien voittoihin. Edellinen kohtaaminen helmikuun alussa Lumon Areenalla taas päättyi oranssimustien juhliin lukemin 4–2.

KooKoon kokoonpanosta varmuudella puuttuvat hyökkääjät Toni Suuronen (3 kuukautta), Terry And (Laina K-Vantaa) ja Axel Ottosson (pelikielto 4 ottelua) sekä puolustaja Saku Vesterinen (toistaiseksi)

Otteluennakossa kokoonpanoon palaava Joose Antonen.

VIIKON OTTELUT:

Ke 22.2.2023 klo 18.30 Kärpät–KooKoo, Oulun Energia Areena, Oulu, OSTA LIPUT TÄSTÄ!
Pe 24.2.2023 klo 18.30 KooKoo–HIFK, Lumon Areena, Kouvola OSTA LIPUT TÄSTÄ!​​​​​​​
La 25.2.2023 klo 16.00 Ilves–KooKoo, Nokia Areena, Tampere, OSTA LIPUT TÄSTÄ!