Brattström ensimmäistä kertaa Suomeen: ”Olen todella innoissani!”

30.5.2020

30.05.2020 13:18

Brattström ensimmäistä kertaa Suomeen: ”Olen todella innoissani!”

KooKoo luottaa ensi kaudella maalin suulla ruotsalaiseen ja kotkalaiseen osaamiseen.

Suomi on ollut jääkiekkomaailmassa jo pitkään tunnettu maalivahtiosaamisestaan. Viime kaudella Liigassa torjui silti seitsemän ulkomaalaisvahtia ja ensi kaudellakin vähintään neljä: Kärppien Patrik Rybar, Tapparan Dominik Hrachovina, SaiPan Matej Tomek – ja KooKoon Victor Brattström.

– Victor on todella isokokoinen ja fyysinen maalivahti. Hän on teknisesti hyvä ja nopea maalivahti, joka hakee hyvin kiekkoja maskista, arvioi KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

Liigan ensimmäinen ruotsalaismaalivahti oli Lukon Mikael Tellqvist kaudella 2009–2010 ja viimeisimmät viime kaudella Sportissa nähty Stefan Stéen ja TPS:ssä käynyt Erik Källgren.

– Hän on epätyypillinen ruotsalaismaalivahti, koska hän ei pelaa hirveästi RVH-tekniikalla, vaan pysyy mieluummin terillä ja säilyttää liikkumiskyvyn.

– Emme ole vielä nähneet, mutta olen keskustellut hänen kanssaan puhelimitse. Toivotin hänet tervetulleeksi Kouvolaan ja keskustelimme treenaamisesta nyt keväällä korona-aikana. Ensivaikutelmalta hän on oikein mukava ja fiksu ruotsalainen.

KooKoon ensi kauden maalivahtikaksikko lienee Liigan suurin, sillä Brattström on 196-senttinen ja toinen maalivahti Oskari Salminenkin 194-senttinen järkäle.

Kotkalaislähtöinen Salminen pelasi viime kauden lainalla Mestis-joukkue SaPKossa. Toissa keväänä Salminen ehti torjua KooKoossa 16 ottelua torjuntaprosentilla 90,0%.

– Olin viime kauden yhteydessä Salmiseen ja etenkin hänen valmentajaansa SaPKossa. Hän oli Mestiksessä ihan kahden- kolmen parhaan maalivahdin joukossa.

Gallón suositukset

Brattström saapuu Kouvolaan kotimaastaan – ja samalla ensimmäistä kertaa koskaan Suomeen.

– Olen todella innoissani! Siitä tulee hauska kokemus.

Maalivahti on kotoisin Ruotsin lounaisrannikolta Götebörgista, josta on lyhyempi matka Norjan Osloon ja Tanskan Kööpenhaminaan kuin oman maan pääkaupunkiin Tukholmaan, eli edes Helsingin-risteilyt eivät ole entuudestaan tuttuja.

Viimeiset neljä kautta Brattström on tosin torjunut kaukana kotikaupungistaan, Pohjanlahden rannalla Timråssa. Punavalkoinen Timrå on monelle KooKoolaiselle tuttu kaupunki ja joukkue, sillä viime kauden pelaajista Erik Karlsson, Vilmos Galló ja Henrik Haukeland ovat kaikki entisiä timrålaisia.

Kaudella 2017–2018 Timrån maalia vartioi kaksikko Haukeland–Brattström.

– Juttelen Vilmoksen kanssa paljon, ja hänellä ei ollut kuin mahtavia asioita sanottavana KooKoosta ja Kouvolasta. Hän sanoi, että rakastaisin olla siellä, ja että KooKoo on todella ammattimainen organisaatio, Brattström sanoo.

Vaikka maalivahti ei ole koskaan käynyt Suomessa, ovat suomalaiset silti tuttuja. Göteborgin suurseurassa Frölundassa on näet nähty monia suomalaispelaajia.

– Frölundassa on ollut paljon suomalaisia ja heistä on paljon hyviä muistoja! Erityisesti mieleeni ovat jääneet Riku Hahl ja tietysti Tomi Kallio.

Koko puhuu

Veskarin kiekkoura alkoi 6-vuotiaana Frölundan junioreissa.

– Isäni on pelannut jääkiekkoa, ja hän esitteli lajin minulle ja kaksoisveljelleni, Brattström kertaa.

Torjuntatyöskentelyssään Brattström luottaa paljon kokoonsa.

– Olen todella kilpailullinen maalivahti. Käytän kokoani hyvin hyväksi ja olen myös todella urheilullinen pelaaja.

Brattström on varattu NHL:ään Detroit Red Wingsin toimesta kesällä 2018. Uran ensimmäinen NHL-sopimus syntyi huhtikuussa, kun maalivahti solmi kaksivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Detroit Red Wingsin kanssa.

– Uskomaton tunne allekirjoittaa ensimmäinen NHL-sopimukseni Detroitin kanssa! Haluan kiittää perhettäni ja kaikkia, jotka ovat tukeneet minua, Brattström kommentoi.

– Olen ollut Detroitissa kaksi kertaa nuorten pelaajien leirillä. Ne ovat olleet upeita kokemuksia, dream come true!

Tällä hetkellä ”Bratten” harjoittelee kotimaassaan. Ruotsalaisen on määrä saapua Kouvolaan heinä-elokuun taitteessa muiden ulkomaalaispelaajien tavoin.

– Jotkut kuntosalit ovat kiinni, mutta muuten pystyn harjoittelemaan ilman ongelmia, Brattström sanoo.