Bonsaksen: ”Teemme kaiken paremmin seuraavalla kaudella”

13.4.2019

13.04.2019 18:32

Bonsaksen: ”Teemme kaiken paremmin seuraavalla kaudella”Katse uuteen kauteen. Alexander Bonsaksen pukee oranssimustan pelipaidan yllensä myös kaudella 2019–2020. Kuva: Tuula Aronen

KooKoon kanssa jatkosopimuksen tehnyt puolustaja uskoo joukkueen menestymiseen.

Norjan maajoukkuepuolustaja Alexander Bonsaksen, 32, kirjoitti KooKoon kanssa yksivuotisen jatkopahvin viime viikolla. Puolustaja lähteekin innoissaan toiseen kauteensa Kouvolassa ja rehellisenä pelaajana kokee, että ensimmäinen kausi Kouvolassa oli suuri pettymys.

– Edellinen kausi ei mennyt niin kuin me oltaisiin haluttu. Oli oikeastaan iso pettymys, että meidän suorituksemme eivät riittäneet playoffseihin asti, puolustaja harmittelee.

”Bonsa” -lempinimeä totteleva hymypoika on kuulunut jo usean vuoden ajan Norjan maajoukkueen puolustajakaartiin ja haastattelun aikaan valmistautuu Norjan maajoukkueen kanssa tuleviin koitoksiin, tähtäimenään olla mukana Norjan maajoukkueessa tämän kevään MM-kisoissa.

– On todella suuri ilo ja kunna pelata maajoukkueessa. Meillä on tänä vuonna hyvä ryhmä ja meidän tavoitteena on selviytyä MM-kisoissa neljännesfinaaleihin.

Oslossa syntynyt pelaaja saa lisää norjalaisväriä myös seurajoukkueeseensa, sillä KooKoo julkisti Bonsaksenin sopimuksen jälkeen sopimuksen Norjan maajoukkuemaalivahti Henrik Haukelandin, 24, kanssa. Bonsaksen on edustanut Norjaa kolmissa Olympialaisissa ja yhdenksän kertaa myös MM-kisoissa.

Ensimmäinen kausi oranssimustissa toi puolustajalle tehot 0+10, ollessaan samalla paras koko kauden pelanneista KooKoo-puolustajista tehotilastossa (+- -tilastossa).

– Jatkosopimus on meille mieluisa ja tärkeä. ”Bonsa” on niin sanottu liimapelaaja, joka yhdistää joukkueen nuoret ja vanhat sekä suomalaiset että ulkomaalaiset pelaajat omalla persoonallaan, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi tiedotteessa.

Bonsaksen johtaa kaukalossa ja sen ulkopuolella omalla esimerkillään ja omalla positiivisella asenteellaan osaa yhdistää eri ikäisiä pelaajia ja auttaa joukkuettaan menestymään.

– Olen todella innoissani jatkosopimuksesta! Minulla on tunne, että viime kaudella jäi asioita hampaankoloon, vitsiniekka virnistää.

– Meillä oli todella paljon potentiaalia joukkueessa, mutta emme jostakin syystä saaneet sitä kaikkea ulos. Tällä alkavalla kaudella menemme playoffseihin!

Joukkueensa eteen taisteleva pelaaja uskaltautuu myös hetken miettimisen jälkeen antaa oman lupauksensa oranssimustien kannattajille.

– Lupaan, että teemme kaiken paremmin tällä kaudella, Bonsaksen päättää.