Alexander Bonsaksenista KooKoon kapteeni

Alexander Bonsaksenista KooKoon kapteeni

9.8.2019

09.08.2019 12:00

Alexander Bonsaksenista KooKoon kapteeniNorjalaispuolustaja on KooKoon kapteeni kaudella 2019-2020.

Joukkueen varakapteeneina toimivat Juha-Pekka Haataja, Kim Strömberg sekä Oskari Manninen.

Puolustaja Alexander Bonsaksen, 32, toimii KooKoon kapteenina Liiga-kaudella 2019–2020.

– Kapteenius on suuri kunnia, tottakai. Olen ollut aiemmin maajoukkueessa kapteeni ja varakapteeni sekä seurajoukkueissa varakapteeni, kapteeni Bonsaksen sanoo.

– En vielä tiedä, millainen kapteeni olen, mutta sen tiedän, että en aio muuttua aiemmasta. Olen positiivinen tyyppi, joka haluaa, että kaikki voivat olla omia itsejään. On tärkeää, että jokaisella on hyvä olla.

Norjalainen Bonsaksen pelaa KooKoossa toista kauttaan. Hän on KooKoon seurahistorian toinen ulkomaalaiskapteeni. Ensimmäinen oli kanadalainen Josh Green, joka kipparoi joukkuetta kaudella 2016–2017.

– Viime kausi oli pettymys, kun emme päässeet pudotuspeleihin. Se oli myös yksi syy, miksi halusin jatkaa KooKoossa ja auttaa joukkuetta ja organisaatiota eteenpäin. Kaikki asiat on hoidettu hyvin, joten täällä oli helppo jatkaa.

KooKoon joukkueessa on tulevalla kaudella yhteensä kahdeksan ulkomaalaispelaajaa.

– Se on meidän isoin haaste, että joukkueessa on paljon uusia jätkiä eri sarjoista, eri maista ja eri kulttuureista. Meidän on tärkeää saada joukkue yhtenäiseksi, ja koen, että se on myös minun velvollisuus kapteenina.

– Lätkäpelejä ei voi voittaa, jos joukkue ei ole joukkue.

Bonsaksenin varakapteeneina toimivat hyökkääjät Juha-Pekka Haataja ja Kim Strömberg sekä puolustaja Oskari Manninen.

– Olemme kaikki joukkueen kokenutta osastoa. Mielestäni kapteenistossa on hyvä sekoitus erilaisia ihmisiä.

KooKoo suuntaa ensi viikolla Tshekkiin pelaamaan kaksi harjoitusottelua. Keskiviikkona vastassa on HC Sparta Praha ja torstaina Bílí Tygri Liberec.

– Tärkeintä on, että menemme pelaamaan pari peliä ja kehittämään omaa pelaamistamme. Lähes yhtä tärkeää matkalla on kuitenkin se, että pääsemme hitsaamaan joukkuetta yhtenäiseksi.

– On hyvä päästä hetkeksi pois normaalista arjesta, olemaan jätkien kanssa reissussa ja hotellissa. Sellainen yhdessä tekeminen ja eläminen tekee hyvää joukkueelle.

KooKoon kapteenit Liigassa ja SM-liigassa

1987–88 Harri Haapaniemi
1988–89 Risto Kerminen
1989–90 Risto Kerminen
2015–16 Ari Vallin
2016–17 Josh Green
2017–18 Toni Kähkönen
2018–19 Toni Kähkönen
2019–20 Alexander Bonsaksen