Ainali: ”Vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä”

7.4.2020

07.04.2020 15:19

Ainali: ”Vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä”

KooKoo saa Aleksi Ainalista monikäyttöisen hyökkääjän, jolta on lupa odottaa tehoja hyökkäyspäässä.

Keskushyökkääjä Aleksi Ainali, 24, siirtyy neljän Vaasan-vuoden jälkeen kahdeksi seuraavaksi kaudeksi KooKoon väreihin.

– Olen kuullut paljon hyvää seuran toiminnasta ja kehityksestä. Viime kaudella sen näki konkreettisesti myös vastustajajoukkueen paidassa, Ainali sanoo.

– Olen innoissani mahdollisuudesta olla osa sitä kehitystyötä ja hyvän tuloksen tavoittelua. Henkilökohtaisella tasolla uskon KooKoon antavan minulle parhaan mahdollisuuden ottaa seuraava askel jääkiekkoilijana.

Seuraavan askeleen ottaminen sopii hyvin KooKoon pelaajahankintafilosofiaan, jossa Kouvolaan halutaan tuoda nimenomaan kilpailuhenkisiä ja urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia.

Ainalista on neljän viime kauden aikana kehittynyt hyvä Liiga-sentteri. Kolmen viime kauden tehopistesaldot ovat hyvät: 31, 31 ja 26. Viime kaudella Ainalin aloitusvoittoprosentti oli 49,3% – KooKoon vakiosenttereistä paras lukema oli Kim Strömbergillä, 47,5%.

– Aleksin vahvuudet ovat pelintekemisessä ja yleensäkin kiekollisessa pelaamisessa. Hänellä on erittäin hyvä pelikäsitys, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kehuu uutta suojattiaan.

– Lisäksi Aleksi on hyvä aloittaja ja monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa.

Kaudella 2018–2019 Ainali naputteli 45 ottelussa 15 maalia.

– Omasta mielestäni suurimmat vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä ja kiekollisessa pelissä. Osaan myös laukoa, joten sitä voisin tehdä nykyistä enemmän.

Pistepörssivoittaja

Ainalin palkintokaapista löytyy A-nuorten Suomen mestaruus ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitali.

Onpa kaapissa myös yksi Kari Jalonen -palkinto, joka annetaan nuorten SM-liigan parhaalle pistemiehelle. Hyökkääjä nakutteli kaudella 2015–2016 Jokerien A-nuorissa 17+50=67 pistettä ja voitti pistepörssin.

– Sain pelata koko vuoden yhdessä Ville Leskisen ja Sampo Paulaharjun kanssa. Meillä loksahti peli hyvin yhteen heti alusta alkaen, Ainali muistelee.

– Se oli hauska vuosi.

Kauden 2014–2015 Ainali kiekkoili Pohjois-Amerikassa Tri-City Stormissa (USHL) ja Janesville Jetsissä (NAHL). Myös kausi 2016–2017 starttasi Atlantin takana yliopistosarja NCAA:ssa ennen paluuta Suomeen ja Liiga-pestiä Sportiin.

– Valitsin Jenkkien juniorisarjat, koska olin kiinnostunut yliopistojääkiekosta ja uskoin juniorisarjojen edesauttavan sinne pääsemisessä. Kotoa lähteminen opetti nuorta poikaa ja opetti arvostamaan kotia sekä Suomea.

– Toinen reissu oli yliopistoon Alaskaan. Tiesin, että siellä harjoitellaan laadukkaasti, joten se valmisti minua hyvin Liigan vauhtiin ja kamppailupelaamiseen. Kokemuksena se oli aika ainutlaatuinen, Ainali sanoo mystisesti.

Kohti Kouvolaa!

Neljän Vaasan-vuoden jälkeen Ainali hakee uralleen seuraavaa askelta Kouvolasta. KooKoo-pesti kestää ainakin kevääseen 2022.

Sport ja KooKoo pelasivat kaksi kautta niin sanottuja tuplapelejä, joissa joukkueet kohtasivat toisensa kahden päivän sisään samassa kaupungissa.

– Tykkäsin tuplapeleistä ehdottomasti! Harmi, että ne jäivät viime kaudella pois. Niitä voisi olla mielestäni enemmänkin, Ainali sanoo.

– KooKoosta jäi viime kaudella kuva hyvin liikkuvana ja kamppailevana sekä yhdessä pelaavana joukkueena.

Kaupunki on vihtiläislähtöiselle kiekkoilijalle vielä vieras tuttavuus.

– Olen käynyt Kouvolassa aiemmin vain jäähallissa. Nyt kun olen muiden tavoin ollut paljon neljän seinän sisällä, niin olen ehtinyt netistä tutkailla kaupunkia vähän enemmänkin.

– Avantouinnista tuli viimeisten vuosien aikana minulle uusi harrastus ja palautumiskeino, joten olen etsinyt erityisesti niitä mahdollisuuksia. Tykkimäen Sauna näyttää hyvältä paikalta!

Avantokavereiksi löytyy muutamia jo entuudestaan tuttuja KooKoolaisia.

Kasperi Ojantakanen, Juho Rautanen ja Jere Friberg ovat tuttuja juniorivuosilta ja maajoukkueesta. Lisäksi Oskari Mannisen kanssa pelasin pari vuotta Vaasassa.

Aleksi Ainali on Kite Kalusteen kummipelaaja kaudella 2020–2021!