HAASTATTELU:

18 vuotta täyttänyt Veeti Väisänen sai lahjaksi lisää keittiökalustoa – "Vietin syntymäpäiviäni sukulaisten ja tuttavien kanssa"

19.02.2024

KooKoon puolustaja Veeti Väisänen muistelee mennyttä viikkoaan ja suuntaa katseensa keskiviikon Sport-otteluun.

KooKoon sinistä Red Bull -läpimurtokypärää kantavan Veeti Väisäsen edeltävä viikko oli täynnä tekemistä. Kahden Liiga-ottelun lisäksi Väisänen tanssi lukionsa Wanhojen tanssit ja vietti 18-vuotissyntymäpäiviään. Ammatti-urheilijan arjen juhlat saattavat erota tavallisen pulliaisen kekkereistä omilla tavoillaan, mutta Väisänen ehti kuin ehtikin viettää viikonloppuna aikaa sukulaistensa seurassa.

– Vietin syntymäpäiviäni sukulaisten ja tuttavien kanssa. Lahjoiksi sain airfryerin ja Sodastreamin, kertoo haastattelupäivän illalla kotiinsa palannut Väisänen.

Arifryer on lähivuosina suosioon noussut ruoantekoväline, jossa puoleensa vetää yksi asia: helppous. Laite toimii kiertoilmalla ja sillä pystyy valmistamaan erilaisia ruokalajikkeita hyvin monipuolisesti. Sodastram on klassisempi tuote, joka on ollut markkinahitti jo useita vuosia. Sillä pystyy itse hiilihapottamaan omat juomansa

– Olen nähnyt muiden airfyeria käyttävän, mutta itselläni ei ole käytöstä aikaisempaa kokemusta. Sodastream on myös tuttu laite, muttei niin tuttu että jotain valmiita suosikkeja jo olisi. Katsotaan kun saan laitteet viritettyä, Väisänen pohtii.

Väisänen käy Kouvolan yhteislyseota ja koulun Wanhojen tanssit asettuivat juuri täydellisesti yhteen Liigan otteluohjelman kanssa. Väisänen pelasi Liigaa 15. ja 17. päivänä ja pyörähteli välipäivänä ympäri tanssilattiaa.

– Wanhojen tanssit menivät ihan hyvin, siisti kokemus. Aamulla yhdeltätoista oli ensimmäisten tanssien aika. Sitten kävin kotona syömässä ja tanssimme seuraavat, joiden jälkeen lähdin suoraan kotiin. Seuraavana päivänä oli jälleen peli, joten tanssien jälkeen ei ehtinyt oikein muuta tehdä. Tietääkseni mitään Wanhojen risteilyäkään ei ole tulossa, vaan pelkästään kolmannen vuoden opiskelijat lähtevät aikanaan risteilemään.

Wanhojen tanssit ovat jännittävä kokemus useammalle ja Liigan pudotuspelit usein niille harvoille, jotka niitä pääsevät pelaamaan. Väisänen on kokeillut molempia, eikä huomannut suurta eroa.

– En tiedä, aika yhtä paljon jännittivät. Alkuun jännitti hieman ja sitten se hävisi pois, hän kertoo.

Jääkiekkoilijan aika saattaa välillä käydä pitkäksi, mutta lukiota käyvällä Väisäsellä ei usein ole ogelmaa tekemisen keksimisessä. Vähät vapaa-aikansa hän käyttää harrastaen muita lajeja.

– Vapaa-aikaa ei liiaksi ole, mutta sellaisen kohdalle osuessa viihdyn padel-kentällä. Serkkujeni kanssa olen tykännyt käydä pelaamassa kesäisin ja muutenkin silloin, kun sattuu vapaata olemaan.

Padel saavutti valtayleisön suosion muutama vuosi sitten, mutta räjähdysmäisen kasvun jälkeen laji kohtasi odotettavissakin olleen harrastajamäärän laskusuhdanteen ja tasaantumisen jättäen osan kentistä tyhjäksi. KooKoon oma ”KooKoo-padel”-nimeä kantanut padeltoiminta lopetettiin vuoden 2023 huhtikuussa. Väisänen on optimistinen lajin säilyvyyden suhteen.

– Ihmiset innostuivat lajista ehkä hiema hämäävän paljon alkuun ja sen kysyntä arvioitiin todellisuutta suuremmaksi. Uskon kuitenkin lajin tulleen jäädäkseen, pohtii Väisänen.

Retki Vaasaan

KooKoo kohtaa seuraavassa ottelussaan Sportin. Joukkueet ovat 52 pelatun ottelun jälkeen kuuden pisteen päässä toisistaan ja pudotuspeliviivan eri puolilla. KooKoo on kirjoitushetkellä yhdeksäntenä 73 sarjapisteensä turvin 67 pistettä lunastaneen Sportin jahdatessa pudotuspeliviivaa 12. sijalta. Joukkueiden kesinäiset kohtaamiset ovat olleet seitsemän edellistä kyseistä ottelua putkeen voittaneen KooKoon juhlaa. Kotijoukkue Sport on hävinnyt kaksi edeltävää otteluaan KooKoon lähestyessä kamppailua viiden ottelun pisteputkessa.

– Meillä on ollut hyvä vire päällä, vaikkei viimeisin ottelu ollutkaan vahvin mahdollinen. Siinä aloimme hieman hätäilemään, kun emme käyttäneet maalipaikkojamme. Olemme mielestäni näyttäneet, että osaamme pelata hyvää ja viihdyttävää jääkiekkoa ja molemmat joukkueet pelaavat tärkeistä pisteistä, mainostaa Väisänen keskiviikon ottelua.

KooKoon sisäisen pistepörssin kärkisijaa hallussaan pitää 50 ottelua pelannut ja tehopisteet 14+31=45 tehnyt hyökkääjä Ben Tardif. Toiselta sijalta löytyy tuttuun tapaan 46 ottelua pelannut ja 15+26=41 tehopisteen arvoisesti kiekkoa liikuttanut puolustaja Charle-Édouard D’Astous ja kolmannelta 41 ottelua pelannut ja tehopisteet 13+25=38 tehnyt hyökkääjä Arttu Ilomäki.

Sportin sisäisen pistepörssin kärkinimi on loukkaantumisen takia lähiaikoina otteluista sivussa ollut hyökkääjä Simon Hjalmarsson, joka on poissaoloistaan huolimatta pelannut 44 ottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 14+27=41. Joukkueen pistepörssin toista sijaa pitää hallussaan hyökkääjä Axel Holmström, jonka 45 pelaamaa ottelua ovat tuottaneet 16+16=32 tehopistettä. Kolmannelta sijalta löytyy Sportin kokoonpanoon viime viikolla palannut, kauden aikana 34 ottelua pelannut ja tehopisteet 15+14=29 tehnyt hyökkääjä Jens Lööke.

Seuraavat kotiottelut:

La 24.2.2024 klo 18.00 KooKoo – Kärpät // Osta liput

Ke 28.2.2024 klo 18.30 KooKoo – Tappara // Osta liput

La 2.3.3034 klo 17.00 KooKoo – Ässät // Osta liput