Pe 18.1. 18:30 VS.

Voittotili auki tyylillä: KooKoo nollasi SaiPan!

Seitsemäs kerta sanoi KooKoolle harjoituspelikaudella toden, kun oranssimusta joukkue nollasi ja voitti paikalliskilpailija SaiPan.

Lähes 2000 katsojaa näki perjantaina Lumon Areenalla livenä KooKoon Liiga-ajan ensimmäisen voiton. Oranssimusta joukkue kaatoi harjoitusottelussa SaiPan tyylipuhtaasti numeroin 3-0 (0-0, 3-0, 0-0). KooKoo päätti kuuden matsin tappioputkensa ja samalla SaiPan yhtä pitkän voittoputken!

- Aikansa kun jaksaa yrittää, niin palkinnonkin saa. Meillä on ollut hyviä pätkiä joka pelissä, mutta tänään tuli onnistumisia tulosrintamallakin, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila iloitsi.

Varsinaisen peliajan päätteeksi pelattiin vielä jatkoaika uudistetulla säännöllä kolmella kolmea vastaan. Myös jatkoaika päättyi KooKoon voittoon, kun Josh Green tinttasi kiekon häkkiin.

- Jatkoajalla tuli vielä hieno kruunu illalle. Nämä maalit olivat meille äärimmäisen tärkeitä, kun osuminen on tähän asti ollut työn ja tuskan takana. Pelissä on ollut hyviä rakenteita ja olemme luoneet paikkoja, mutta hyökkäysten päättäminen on ollut hankalaa. Tämä antaa varmasti joukkueelle hirveästi itseluottamusta.

KooKoo oli ennen SaiPa-ottelua iskenyt kuudessa pelissä yhteensä kolme maalia, mutta kotikaukalossa reppu heilui yhteensä neljästi! Hyökääjä Matt Watkins osui oranssimustille kahdesti ja puolustaja Arttu Pelli kerran. Osuma oli KooKoon omalle kasvatille Pellille aikuisuran ensimmäinen.

- Totta kai oli hienoa saada työstä palkinto, joka näkyi myös tulostaululla. Koko joukkue pelasi hienon ja uhrautuvan ottelun, kuten nollapeli omaan päähän osoittaa, ensimmäiset maalinsa Suomessa tehnyt Watkins hymyili.

Maalisaldo kaksinkertaiseksi

Maaliverkko ei heilunut vielä avauserässä, sillä KooKoon Juha Järvenpää torjui kaikki viisi ja SaiPan Jani Nieminen kaikki 12 maalia kohti tullutta laukausta. Kotijoukkue ei tällä kertaa tuskastunut, vaan jaksoi kaivaa toiseen erään vieläkin suuremman vaihteen.

Watkins vei KooKoon johtoon heti toisen erän avausminuutilla pienestä kulmasta. Watkins osui uudelleen paria minuuttia myöhemmin kahden miehen ylivoimalla ja Pelli iski 3-0-niitin ennen erän puoliväliä yhden miehen ylivoimalla.

KooKoo tuplasi kesän kuuden aiemman ottelun maalisaldonsa toisessa erässä alle kahdeksassa minuutissa!

- Varsinkin toiset erät ovat olleet meille hankalia. Olemme usein aloittaneet hyvin, mutta kun emme ole saaneet tulosta, niin toisessa erässä onkin ollut jo vähän hakemista. Tänään joukkue paneutui toisen erän taktiikkaan ja se oli meiltä vahva, pääluotsi Mattila sanaili.

- Ammuimme alas sen mörön, että toisessa erässä pelit kääntyvät meitä vastaan. Ylivoima oli tänään hyvää; lauoimme riittävästi ja pelasimme riittävän nopeasti. Toisessa erässä olisimme voineet tehdä vielä useammankin maalin ylivoimalla.

SaiPa jäähyili ottelussa yhteensä kuusi kaksiminuuttista, KooKoo kolme. Watkinsin ja Pellin lisäksi nimensä tehotilastoihin saivat syöttöpisteillä Josh Green, Jan-Mikael Juutilainen ja Mikko Lehtonen sekä kaksi maalia syöttänyt Anthony Guttig.

Juha Järvenpään nollapeliin vaadittiin yhteensä 24 torjuntaa.

- Treenipelikaudella voitoilla ja tappioilla ei ole merkitystä, mutta tietysti on mukavampi voittaa kuin hävitä. Tämä oli iso voitto, kahden maalin Watkins tuumasi.

KooKoo pelaa kesän viimeisen harjoitusottelunsa perjantaina 4. Syyskuuta Lumon Areenalla Pelicansia vastaan. RUNKOSARJAN IRTOLIPPUJEN MYYNTI ALKAA TIISTAINA 1. SYYSKUUTA KELLO 10!