Pe 18.1. 18:30 VS.

Viikon toinen voitto rankkareille!

KooKoo jatkoi voittojen tiellä perjantaina kotiottelussaan kukistamalla Lumon Areenalla Porin Ässät maalein 4-3.

Keskiviikkona ensimmäisen Liiga-voittonsa napannut KooKoo jatkoi samalla höyryllä myös perjantaina Porin Ässiä vastaan. Perinteinen porilaisjoukkue kaatui oranssimustien käsittelyssä voittolaukauskisan jälkeen 4-3 (1-2, 2-0, 0-1, 0-0).

- Hieno voitto jälleen! Näistä pitää nauttia. Matsit ovat tiukkoja maalin pelejä, kuten nyt on nähty, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila iloitsi.

KooKoo ja Ässät kamppailivat elokuisen harjoitusottelun tapaan kaukalossa pitkän kaavan kautta. Treenipelissä Ässät voitti jatkoajalla, mutta nyt runkosarjamatsissa oli KooKoon vuoro juhlia. Konkarihyökkääjä Josh Green oli rankkarikisan ainoa onnistuja ja nosti rystyltä KooKoolle 4-3-voittolukemat.

- Green veti vähän happea jatkoajalla ja rankkarikisan alussa, kun tuli peliajalla jo aika paljon minuutteja ja alkoi vähän jaloissa painaa. Huili tuli oikeaan saumaan, koska jaksoi vielä pistää rankkarin sisään, Mattila kehui yli 23 minuuttia pelannutta keskushyökkääjää.

KooKoo on kerännyt vähintään pisteen kolmesta pelaamastaan neljästä ottelusta. Ensimmäisen seitsenpäiväisen jälkeen pistesarake osoittaa kuutta.

- Erittäin tärkeä lisäpiste, nämä ovat pitkässä juoksussa arvokkaita. Jos olisi ennen peliä miettinyt, että saadaan kaksi pistettä, niin olisi ollut suht tyytyväinen, mutta nyt jäi vielä paljon nälkää. Pystymme vieläkin parempaan, KooKoon kolmannen maalin tehnyt Mikael Kurki visioi.

Lumon Areenalla rikottiin jälleen 3000 katsojan rajapyykki, kun ottelua seurasi paikan päällä yli 3100 silmäparia.
 

Vaiheikas taisteluvoitto

Ässien startti otteluun oli lähes unelmaa, sillä Juho Lammikko iski Liiga-uransa avausmaalin heti 41 sekunnin kohdalla. Viittä minuuttia myöhemmin Aki Kangasmäki onnistui KooKolle Josh Greenin syötöstä, mutta tasatilannetta kesti taas vain alta kaksi minuuttia kunnes Ässät iski jälleen.

Toisessa erässä nähtiin kauden parasta KooKoota. Joukkue nakutteli jatkuvasti tilanteita kohti Ari Ahosen vartioimaa porilaismaalia ja isäntämiehistö onnisutikin kahdesti.

Ensin Juuso Rajala tasoitti pelin Mikko Lehtosen ja Anthony Guttigin esityöstä ja erän loppupuolella Mikael Kurki tälläsi ensimmäisen KooKoo-maalinsa siniviivalta. Guttig ja Kangasmäki keräsivät syöttöpinnat Kurjen osumaan.

- Kiekko pomppasi minulle jostain, en oikein edes nähnyt että mistä. Ässien hyökkääjä vähän höntysi ja pääsin siirtämään keskelle. Silmät kiinni kun ammutaan sinne päin, niin joskus menee sisäänkin, maalintekijä Kurki summasi pelin jälkeen.

Päätöserä oli vuorostaan Ässien näytöstä. Joukkue punnersi väkisin tasoihin paria minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Maalittoman jatkoajan jälkeen Josh Green ratkaisi neljännessä parissa voiton ja lisäpisteen KooKoolle.

- Emme tietenkään halunneet olla niin passiivisia kolmannessa erässä, mutta pikkaisen meni taas jännityksen puolelle ja tekeminen passivoitui. Jätimme kiekollisen pelaajan yksin emmekä uskaltaneet pelata riittävän aktiivisesti, päävalmentaja Mattila kertasi.

- Hieno homma, että kasassa on kaksi voittoa tältä viikolta. Näistä pitää nauttia ja tätä arvostaa. Huomenna yritetään taas uudestaan, Mattila päätti.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

To 24.9. klo 18:30 KooKoo-Tappara – osta liput!
La 26.9. klo 17:00 KooKoo-Kärpät – osta liput!