Pe 18.1. 18:30 VS.

Turkoosi KooKoo taipui HPK:lle

Lahden CCM-turnaus alkoi KooKoon osalta niukalla ja jo tutun vähämaalisella tappiolla Hämeenlinnan Pallokerholle. Pelipaitaepisodin sävyttämä matsi kääntyi hämeenlinnalaisille 1-0.

KooKoo paini torstaina Lahdessa tutun jutun – tehottomuuden – kanssa. HPK-ottelussa erityisesti avauserä oli KooKoolta vahva, mutta maalipaikat jäivät käyttämättä ja HPK vei voiton 1-0 (0-0, 1-0, 0-0). Matsin loppuun lauotut rangaistuslaukaukset menivät HPK:n eduksi 2-1.

- Meidän pitää jaksaa olla päättäväisiä maalinteon kanssa ja löytää siihen piiru lisää röyhkeyttä. Jokainen tekee siinä varmasti parhaansa. Enemmän olisin huolissani, jos emme pystyisi luomaan tilanteita hyökkäyssuuntaan, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila tuumasi.

- Tämä oli kolmas peli peräkkäin, jossa me loimme enemmän maalipaikkoja kuin annoimme vastustajalle. Meidän täytyy katsoa projektia vähän kauemmas: kun pystymme jo nyt pelaamaan tällä tavalla, niin uskon, että pystymme kauden aikana tekemään tarvittavat maalitkin.

KooKoo on viikon sisään kärsinyt 2-1-tappion Ässille jatkoajalla, 3-1-häviön TPS:lle ja nyt HPK oli parempi 1-0-lukemin.

- Pitäisi olla huolissaan, jos peli pyörisi omassa päässä minuutti tolkulla emmekä saisi itse mitään aikaan. Nyt olemme olleet ihan nätisti pelissä mukana. Tuloksestahan tässä pelataan, mutta meidän pitää nähdä harjoituspelikausi pidempänä juoksuna kuin yksittäisinä otteluina. Olemme mielestäni hyvin oikeassa suunnassa.

Oranssimustien kesäkausi jatkuu lauantaina CCM-turnauksen toisella ottelulla Lahden Pelicansia vastaan. Sen jälkeen joukkue urakoi kotiottelut SaiPaa vastaan ja Pelicansia vastaan 28. elokuuta ja 4. syyskuuta.

Kaksi erää turkoosissa

KooKoo ei saanut maalitiliä auki, vaikka se pelasi 10 minuuttia ylivoimalla. HPK-vahti Jere Myllyniemi pelasi nollapelin, kun KooKoo ei päässyt tolppalaukausta lähemmäs onnistumista. HPK:n voittomaalin iski Juha Koivisto lähietäisyydeltä toisessa erässä.

- Ensimmäinen erä oli varmasti meidän harjoituspelien paras 20-minuuttinen. Vanha virsi; loimme paljon loistavia maalipaikkoja, mutta kun ei ole saatu sisään tähänkään mennessä, niin ei se mennyt nytkään, Mattila harmitteli.

- Olemme harjoitelleet vahvasti 5-5-pelin kautta ja erikoistilannepeliä on katsottu satunnaisesti siellä täällä. Sairastuvalla on kaksi rightin pelaajaa Ryan O’Connor ja Julius Nyqvist, jotka toisivat jo kätisyyksien puolesta lisää vaihtoehtoja ylivoimaan.

Ottelun värikkäin episodi käytiin pelipaitojen parissa. Sekä KooKoo että HPK olivat lähteneet matkaan valkoisin vieraspelipaidoin, joten sääntökirjan tulkinnan mukaan KooKoo joutui vaihtamaan asunsa. Lahdessa oli tarjolla vain Pelicansin A-nuorten pelipaidat, joilla KooKoo pelasi kaksi erää.

Pelipaitojen pikalähetys ennätti Kouvolasta Lahteen päätöserään, johon KooKoo sai päälleen omat nutut.

- Ei ole ikinä aiemmin käyny vastaavaa! Paluu turkoosiin, enpä olisi uskonut laittavani vielä joskus Pelicans-paidan päälle. Musta ja oranssi pukevat minua paremmin, naurahti KooKoon hyökkääjä Olli Julkunen.

Julkunen pelasi Pelicansissa kaudet 2002-2009 ennen siirtymistään Kouvolaan.

- En ole sen jälkeen edes käynyt koko Lahden hallissa. Vieraskopit ovat nykyään hyvät, aiemmin ne olivat aikamoiset kauhukammiot. En muistanutkaan, miten pieni kaukalo täällä on! On kiva päästä lauantaina pelaamaan täällä vielä Pelicansia vastaan.