Perhonen mukana Kingsin kehitysleirillä

KooKoo-veskari Samu Perhonen viettää kuluvan viikon NHL-joukkue Los Angeles Kingsin nuorten pelaajien leirillä.

NHL-organisaatiot järjestävät parhaillaan nuorille lupaaville pelaajille kehitysleirejään. KooKoosta maalivahti Samu Perhonen sai kutsun Los Angeles Kingsin nuorten lupausten leirille.

- Viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä agenttini laittoi viestiä, että olisiko kiinnostusta lähteä Los Angelesiin. Vastasin, että totta kai kiinnostaa! Myös KooKoo kannusti lähtemään, joten ei tarvinnut kauaa miettiä, Perhonen kommentoi lauantaina ennen lähtöään.

- En ole vielä ehtinyt Kingsin miesten kanssa tarkemmin puhua viikosta, eli en vielä tarkasti tiedä, mitä tuleman pitää, mutta täynnä intoa lähden matkaan.

Perhonen, 23, on Edmonton Oilersin varaus viiden vuoden takaa, joten mies ei lähde Atlantin taa täysin ummikkona. Vaikka NHL-sopimusta Oilersiin ei tullutkaan, kävi Perhonen Edmontonissa pariinkin kertaan.

- Olin Edmontonissa kaksi kertaa samanlaisella nuorten pelaajien leirillä. Ensimmäisellä kerralla olin tosin koko viikon kipeänä, mutta toinen kerta oli hieno kokemus. Siellä pääsi hyvien jätkien kanssa jäälle ja muutenkin tutustumaan suurkaupunkiin.

Edmontonin leirit antavat hyvää pohjatietoa myös Los Angelesin leirille.

- Jos on yhtään samanlainen kaava kuin Edmontonissa, niin ensin on vähän testejä ja sitten treenataan yksi oheinen ja yksi jäätreeni per päivä. Iltaisin tehdään jotain porukalla, käydään syömässä tai tutustumassa baseballiin. Se on mukavaa viettää porukalla aikaa.

- Aina on hienoa päästä tekemään töitä uusien valmentajien kanssa, vaikka vain viikoksi. Aina tarttuu jotain uutta matkaan mukaan.

Kingsin nuorten pelaajien leiri kestää viikon verran, mutta Perhosen roadtrip vielä hieman pidempään.

- Jatkan Los Angelesista vielä matkaa Philadelphian kautta Atlantic Cityyn, missä minulla on vielä oma maalivahtileiri, jossa ”Lekekin” (maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen) koutsina. Vedän siellä vielä kauteen valmistavan treenin.

NHL-varauksensa jälkeen Perhonen jatkoi kotikaupungissaan Jyväskylässä ennen siirtymistään Yhdysvaltoihin ja juniorisarja USHL:ään. Kausi Indiana Icessa ei tosin sujunut onnellisten tähtien alla ja veskari palasi kevääksi HIFK:n A-nuoriin.

- Se reissu kasvatti henkisesti paljon. Siviilipuolen hommat eivät toimineet, ja jouduin muuttamaan asuntoa kolme kertaa. Oli vähän loukkaantumisiakin, eli ei oikein lähtenyt. Yhtään suomalaista ei ollut mukana, niin kyllä se kasvatti paljon.

Helsingistä Perhosen matka jatkui Kuopion kautta Hämeenlinnaan ja nyt Kouvolaan. Veskari kirjoitti keväällä KooKoon kanssa kaksivuotisen pahvin.

- Ainakin minä olen tykännyt! Meillä on tosi avoin ilmapiiri ja kaikki ovat hyviä jätkiä niin joukkueessa kuin valmennuksessa. Treeneissä on hyvä ja kannustava meininki. En malta odottaa, että kausi alkaa!