Pe 18.1. 18:30 VS.

Odotus purkautui pettymykseksi kotiavauksessa

Pitkään odotettu KooKoon ensimmäinen pääsarjatason kotiottelu yli 25 vuoteen lässähti pannukakuksi. SaiPa haki sarjapisteet 2-7-voitolla.

KooKoon kotiavaus Liiga-kaudella 2015-2016 olisi voinut sujua rutkasti paremminkin. Pistepotti ei saanut perjantaina tienatun pinnan rinnalle lisätäytettä, vaan SaiPa juhli Lumon Areenalla maalein 2-7 (0-2, 0-4, 2-1).

- Valmistautuminen meni siten överiksi, että ilmassa oli paljon jännitystä. Kun on jännitystä, syntyy usein myös liikaa miettimistä eikä peli tule enää alitajunnasta automaationa. Tänään kentällä oli niin paljon erikoisia ratkaisuja, että moista ei ole sitten Imatran-turnauksen nähty, KooKoo-luotsi Petri Mattila kommentoi.

Kouvolassa oli odotettu Liiga-kiekon paluuta yli 25 vuotta, mikä näkyi myös joukkueessa. Historialliseen kotiavaukseen kasatut odotukset näkyivät kaukalossa ylilatauksena.

- Sarjanousu, jonka eteen monet ihmiset ovat raataneet paljon, ja kotiavaus… Moni asia kulminoitui tähän iltaan. Kun odottaa liikaa, niin monesti meneekin ihan lukkoon, kuten tänään kävi, pohti puolestaan puolustaja Marlo Koponen.

- Nyt päällimmäisenä mielessä on epäonnistuminen. En tiedä voiko kotiavaus paljoa huonommin mennä, mutta oli hienoa nähdä noin paljon faneja ja tuntea hyvä tunnelma hallissa!

KooKoon matka jatkuu ensi viikolla kahdella kotiottelulla ja yhdellä vieraspelillä. Keskiviikkona Lumon Areenalle saapuu HPK ja perjantaina Ässät.
 

Ensimmäisiä Liiga-maaleja

Uudistetun Lumon Areenan Liiga-kaste alkoi heti vaikeasti, kun kapteeni Ari Vallin kampitti itsensä ensimmäisessä vaihdossa jäähylle ja SaiPa iski ylivoimalla 0-1-maalin. Avauserän puolivälissä SaiPa osui vielä uudelleen.

Toisessa erässä vierasjoukkue iski peräti neljä maalia ja karkasi isäntien tavoittamattomiin.

KooKoo osui ensimmäisen kerran vasta päätöserän toisella minuutilla, kun puolustaja Marlo Koposen heitto löysi kimmokkeen kautta tiensä maaliin. Ossi-Petteri Grönholm ja Mikko Alikoski alustivat osuman, joka oli Koposelle Liiga-uran ensimmäinen!

- Ehkä sen olisi mieluummin tehnyt jossain toisessa pelissä, mutta kelpaa tämäkin, pakki hymähti.

Myös oranssimustien ranskalaishyökkääjä Anthony Guttig avasi Liiga-maalihanansa 2-7-maalilla päätöserän loppupuolella. Ketjukaverit Jarkko Malinen ja Toni Hyvärinen nappasivat syöttöpisteen mieheen.

- Olemme menneet viime viikkoina lujaa ja pitkiä loikkia eteenpäin. Jossain vaiheessa tulee aina stoppi, ja tänään se iso monttu osui meidän kohdalle. Nyt on tärkeää, että miten reagoimme tähän ja kuinka nopeasti saamme pään pinnalle, pääluotsi Mattila kommentoi.

- Kaikesta näkee, että joukkue haluaa mennä eteenpäin, mutta tänään ei vaan ollut meidän näköinen peli. Keskiviikkona meillä on taas uusi mahdollisuus kotiyleisön edessä. Uskomme, että ihmiset tulevat siinäkin ottelussa kannustamaan meitä.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Ke 16.9. klo 18:30 KooKoo-HPK – osta liput!
Pe 18.9. klo 18:30 KooKoo-Ässät – osta liput!