Pe 18.1. 18:30 VS.

Myös Pelicans nurin Lumon Areenalla!

KooKoo päätti harjoituspelikautensa kotivoittoon toisesta paikalliskilpailijasta Lahden Pelicansista. Kotijoukkue juhli perjantaina 2-1-lukemin.

Edellisviikolla SaiPan kaatanut KooKoo jatkoi hyviä esityksiä myös toisen paikalliskilpailijan kustannuksella. Oranssimusta joukkue kaatoi perjantaina Lumon Areenalla Liiga-kauden kenraaliharjoituksessa Lahden Pelicansin maalein 2-1 (0-0, 2-0, 0-1).

- Pelasimme taas hienon pelin, toisen huippumatsin peräkkäin. Joukkue pelaa hyvää jääkiekkoa ja luo riittäviä määriä maalipaikkoja, päävalmentaja Petri Mattila kehaisi.

- Porukka uskoo omaan tekemiseensä ja vaikkei meitä varmaan hirveän korkealle ennakkokaavailuissa noteerata, niin mielestäni pelissä on paljon sellaisia elementtejä, joilla tulemme varmasti taistelemaan voitoista.

Pelicans voitti joukkueiden kesän ensimmäisen harjoitusottelun – valtatie 12:n väännön – Lahdessa paria viikkoa aiemmin maalein 4-1. Nyt KooKoo sai makean revanssin Lumon Areenalla yli 2000 katsojan silmien edessä.

Paikallispelihenki näkyi myös kaukalossa: tunteet kuumenivat toisen erän lopussa Josh Greenin ja Juha-Pekka Pietilän kohdalla ulosajojen arvoiseksi nahinaksi!

- Näissä väännetään ja puolustetaan omia! On hienoa, että mekin näytimme, että joukkueesta löytyy pelaajia, jotka seisovat omiensa takana, Mattila sanaili.

Greenille Gordie Howe Hattrick

KooKoo pelasi kotikaukalossaan vahvan ottelun. Maali roikkui ilmassa koko avauserän ja pitkälle toistakin erää, kunnes nuori puolustaja Arttu Pelli tinttasi kumilaatan maaliin. Josh Green ja Anthony Guttig saivat tililleen syöttöpisteet.

Maali oli KooKoon omalle kasvatille, 19-vuotiaalle Pellille kesän toinen.

Alle minuuttia Pellin maalia myöhemmin oli Josh Greenin vuoro neppailla kiekko häkkiin. Ossi-Petteri Grönholm ja Aki Kangasmäki alustivat 2-0-osuman.

Tunteet kuumenivat nopeiden maalien jälkeen ja erän päätösminuutilla jaettiinkin yhteensä 60 rangaistusminuuttia. Kanadalaishyökkääjä Josh Green täydensi värikkään eränsä Gordie Howe –hattutemppuun ja ulosajoon hippasillaan Pietilän kanssa. Myös Matt Watkinsin peli päättyi toiseen erään loukkaantumisen takia.

Pelicans avasi päätöserän ylivoimamaalilla toisella minuutilla, muttei noussut vimmatusta takaa-ajosta huolimatta tasoihin.

- Joukkue on oppinut matkan varrella myös pelaamaan johtoasemassa viisaasti. Eivät nuo päätöserän hetket helppoja olleet tappaa, mutta joukkue hoiti sen tyylikkäästi. Vielä kun otetaan huomioon, että kaksi ulkomaalaishyökkääjää oli siinä vaiheessa jo pois kokoonpanosta erinäisistä hyvistä syistä, niin hieno suoritus.

KooKoo avaa Liiga-kautensa Lappeenrannassa 11. syyskuuta. Lumon Areenan ensimmäinen runkosarjamatsi pelataan lauantaina 12. syyskuuta niinikään SaiPaa vastaan! OSTA LIPPUSI HETI!