Pe 18.1. 18:30 VS.

Mestis-klassikko kääntyi KooKoolle!

KooKoo palasi yhden kauden tauon jälkeen Vaasan Kuparisaareen voitokkaasti! Joukkue haki taistellen 1-2-jatkoaikavoiton.

Perinteisen Mestis-taisteluparin ensimmäinen Liiga-kohtaaminen päättyi perjantaina Vaasassa KooKoon jatkoaikavoittoon. KooKo kaatoi vieraskaukalossa Sportin kahden pisteen arvoisesti 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1).

- Kaikkinensa joukkue työsti tänään taas sillä tasolla, jolla se on alkukaudella parhaimmillaan pelannut. Selvä harppaus eteenpäin viime viikonlopusta, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kehui.

KooKoo palasi voittokantaan kahden tappiollisen ottelun jälkeen. Kotitappio oli Sportille vasta kauden toinen.

- Illan suurin käteen jäänyt anti oli tietenkin voitto. Vain Tepsi oli pystynyt meitä ennen hakemaan Vaasasta voiton, mutta kaikki muut olivat ottaneet enemmän tai vähemmän turpaan.

- Halusimme viime viikonlopun jälkeen näyttää toisillemme, että töitä tekemällä meillä on aina mahdollisuus voittaa. Joukkue oli pirun sitoutunut ja kurinalainen.

KooKoo nousi voiton myötä 14 sarjapisteeseen. Voitto oli oranssimustien kauden viides.

Hanat auki kolmoserässä

KooKoo avasi ottelun erittäin vahvalla ensimmäisellä erällä, mutta maalittomalla sellaisella. Toinen erä oli puolestaan selvästi Sportin, mutta edelleen maaliton.

- Olimme valmiita pelaamaan. Paineistimme ensimmäisen erän hyvin Sportin pakkeja ja saimme hyviä riistoja aikaiseksi. Toisessa erässä Sport lisäsi kaasua, mutta kestimme vaikeat hetket ja ”Jäteläjä” oli taas huikeassa vireessä, kehui KooKoo-hyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen viitaten maalivahti Juha Järvenpään vahvaan iltaan.

Järvenpää loisti KooKoon maalilla torjuen yhteensä 33 laukausta.

Maalinteko alkoi päätöserässä. Puolustaja Ryan O’Connor laukoi viivalta 0–1-johtomaalin Olli Julkusen ja Josh Greenin syötöistä. KooKoolla oli saumat karata kauemmaskin, mutta Matt Watkins epäonnistui rangaistuslaukauksessaan.

Sport väänsi pelin tasoihin vajaata minuuttia Watkinsin rankkarin jälkeen, kun Ari Gröndahl ohjasi siniviivavedon maaliin.

Jatkoajalla KooKoo käytti hyväkseen Sport-maalivahti Mika Järvisen mailan katoamisen. O’Connor tarjoili namupassin maalin kulmalle, mistä Juutilainen siirsi voittomaalin. Toinen syöttö kirjattiin Olli Julkuselle.

- Pidimme jatkoajalla hyvin kiekkoa. Ryan antoi aika loistavan syötön takatolpalle, siitä oli helppo laittaa kiekko reppuun, Juutilainen myhäili.

- Pakko antaa vielä kehuja meidän faneille, jotka olivat meille taas iso apu. Hienoa, että he jaksavat kiertää pitkin Suomea meidän mukana ja kannustaa loppuun asti. Nyt nokka kohti Kokkolaa, pienet unet ja huomenna Ouluun uuteen haasteeseen.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 17.10. klo 17:00 KooKoo-Blues –
osta liput!
Ke 21.10. klo 18:30 KooKoo-HIFK – osta liput!