Lukon ylivoima liikaa KooKoolle

KooKoo jatkoi tuskien taipaleella keskiviikkona Raumalla. Kotijoukkue Lukko iski kolme maalia ylivoimalla ja voitti pelin 5–2.

Rauman Lukko oli keskiviikkona ylivoimineen KooKoolle turhan kova pala purtavaksi. Lukko voitti kouvolalaiset kotijäällään maalein 5–2 (2–1, 2–0, 1–1) aiheuttaen KooKoolle kolmannen peräkkäisen tappion.

- Tällä hetkellä on jonkinlainen henkinen lukko päällä. Rohkeus pelata puuttui tänään. Takaiskumaalit vaikuttavat pelaamiseemme todella lamaannuttavasti, KooKoon pääkäskijänä poikkeuksellisesti tuurannut Mikko Haapakoski hämmästeli.

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila oli yhä kuumetautinsa vuoksi sivussa, joten Haapakoski hoiti vastuuluotsin tehtävät.

Lukko karkasi KooKoolta ylivoimiensa turvin ensimmäisessä ja toisessa erässä. KooKoo otti koko pelissä vain neljä kaksiminuuttista, mutta Lukko teki niiden aikana peräti kolme täysosumaa.

- Olimme erikoistilanteissa pelokkaita ja arkoja. Lukko teki ylivoimilla nopeita maaleja, mikä vaikutti varmaan henkisellä puolella aina seuraavaan alivoimaan.

Oranssimustien sarjasijoitus ei tappiosta huolimatta muuttunut, kun myös KooKoon lähimmät uhkaajat sekä ylä- että alapuolelta Ässät, Sport ja Blues hävisivät omat pelinsä.

Ryhtiliike liian myöhään

KooKoo meni vierasjohtoon avauserän 16. minuutilla, kun Anrei Hakulinen käytti nopean vastahyökkäyksen tylysti hyväkseen. Maalin syötti Jarkko Malisen paikan kakkosketjussa perinyt Juuso Rajala.

Kotijoukkue Lukko vastasi peräti neljästä seuraavasta maalista, joista kolme se latoi ylivoimien turvin. Isäntien illan viidestä osumasta vain yksi syntyi viidellä viittä vastaan pelatessa.

- Vaikka maaleja tulikin, niin puolustuspelissämme oli mielestäni selkeitä parannuksia viikonlopulta. 1-1-tasoitusmaali tuli puolustuspelivirheen kautta, mutta muuten olimme selvästi aktiivisempia ja sitkeämpiä, Haapakoski luonnehti.

Päätöserä oli KooKoon paras, mutta takaa-ajo tuotti vain yhden osuman. Puolustaja Mikko Lehtonen pommitti kiekon siniviivalta maaliin Josh Greenin ja Tuomas Huhtasen esityöstä. Green sai ottelun loppupuoliskolla laidoilleen Huhtasen ja Aki Kangasmäen.

- Haimme ketjumuutoksella herättelyä ja Joshin laidoille tukea. Se olikin erinomainen kenttä, Haapakoski kehui.

- Päätöserään teimme hyvän ryhtiliikkeen. Peräänkuulutimme kamppailemista ja luonnetta, joita pelaamisessa alkoikin näkyä. Pelasimme kolmannen erän melkeinpä Lukon päädyssä ja paikkoja oli tulla lähemmäskin uhkaamaan.

Lukko teki pelin viimeisen maalin tyhjään KooKoo-rysään viimeisellä minuutilla.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Pe 15.1. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
Pe 22.1. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!