Pe 18.1. 18:30 VS.

Hyvä esitys, ei tuliaisia

Yksi kauden parhaistakaan peleistä ei riittänyt KooKoolle perjantaina HIFK:ta vastaan sarjapisteisiin. Seuraava koetus on heti lauantaina kotikaukalossa.

KooKoo kaatui perjantaina Helsingissä IFK:n vieraana vähintäänkin saappaat jalassa. Joukkue piti isäntiään pitkään pinteessä, mutta lopulta kotijoukkue HIFK vei kaikki kolme sarjapistettä lopputuloksella 4–2 (0–0, 3–2, 1–0).

- Pelasimme todella hyvän pelin. Suorituksena tämä oli ihan meidän kauden kärkipelejä. Harmittaa, että emme saaneet tuliaiseksi muuta kuin itseluottamusta. Joukkueen pelillinen panos oli erinomainen, KooKoon pääluotsi Petri Mattila kehui.

- Tulos harmittaa ja ottaa pannuun, mikä on hyvä merkki, ettemme tyydy sievään tappioon. Isossa kuvassa näen, että olimme parempi jengi ja se on meille iso asia, kun ajatellaan, missä olimme. Helsingissä on moni joukkue mennyt aika pieneen kuoreen, mutta me uskalsimme pelata.

Tappio katkaisi KooKoon kolmen ottelun voittoputken, mutta oranssimustien vahva esitys antoi pisteettömyydestä huolimatta paukkuja tulevaan.

HIFK:n osumat jättivät oranssimustien leirissä hampaankoloon. Kaksi maalia pomppi sisään KooKoo-pelaajien kautta ja kahteen muuhunkin oli saumoja sanoa väliin.

- Perjantai kolmastoista ei ollut meidän päivä. Tuli vähän epämääräisiä kimmokkeita ja ikäviä maaleja omiin, mutta joskus se menee näin. Jos ennen taukoa Ilves-pelissä vähän pomppi meille, niin ehkä asiat pitkässä juoksussa vaan tasoittuvat.

Tulostakin tulee

Maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä tapahtumia riitti: yli 7500-päiselle yleisölle tarjottiin rangaistuslaukaus,  pari jäähyä ja peräti viisi maalia.

KooKoo-veskari Frédéric Cloutier torjui erän alkajaisiksi Jasse Ikosen rankkarin ja alle puolta minuuttia myöhemmin KooKoo juhli. Puolustaja Ryan O’Connor venytti ylivoimalla maaliputkeaan vieden vieraat 0–1-johtoon. Jarkko Malinen tarjoili polviltaan osumaan maailmanluokan syötön! Ruotsalaispakki Oscar Eklund sai maaliin toisen syötön.

HIFK tuli erän puolivälissä tasoihin, mutta KooKoo kuittasi kahdessa minuutissa Josh Greenin osumalla. Juha-Pekka Haataja ja Mikko Lehtonen syöttivät johtomaalin.

Kotijoukkue teki Greenin maalin jälkeen kahdessa ja puolessa minuutissa kaksi maalia ja karkasi ensimmäistä kertaa johtoon.

- Pelasimme tänään todella rohkeasti. Uskalsimme puolustaa aktiivisesti ylhäältä ja pelata sovitusti rohkeasti. Pelasimme kiekon kanssa ja syöttelimme paljon, olimme joukkue molempiin suuntiin, KooKoo-luotsi Mattila näki.

Päätöserässä KooKoon takaa-ajo pakotti kotijoukkueen parhaimpaansa. HIFK-maalilla Kevin Lankinen torjui erässä 10 kertaa ja turvasi johdon. Lopullisen 4-2-maalin HIFK teki ylivoimalla.

- Olimme tänään pelillisesti parempia, etenkin toisessa erässä. Vielä kolmannessakin erässä saimme pirun hyvän takaa-ajon. Pelilliset askelmerkit ja tekeminen olivat tänään sellaista, että tulostakin tulee varmasti, jos pystymme pelaamaan noin joka ilta.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 14.11. klo 17:00 KooKoo–Lukko – osta liput!
La 21.11. klo 17:00 KooKoo–TPS – osta liput!
TPS-peli on 50-vuotisjuhlaottelu – lue lisää!