Pe 18.1. 18:30 VS.

Huono lähtö, hyvä parannus, huono lopputulos

KooKoo tarjoili Lumon Areenan kotiyleisölle tiistaina vaiherikkaan väännön, muttei voitokasta sellaista. Turun Palloseura oli vahvempi maalein 1-3.

KooKoo aloitti tiistaina kovan kolmen matsin viikkonsa kotiottelulla Turun Palloseuraa vastaan. Huonosta alusta huolimatta isäntien esitys jätti positiivisen kuvan, vaikka lopputulos kirjattiinkin lopulta turkulaisten eduksi 1-3 (0-1, 1-1, 0-1).

- 40 minuuttia oli meiltä hyvää pelaamista, eli toinen ja kolmas erä. Kun pystymme pelaamaan niin koko 60-minuuttisen, niin uskon, että olemme voitossa kiinni. Tänään emme tehneet maaleja ja sillä sipuli, tulos oli sen mukainen, KooKoon pääluotsi Petri Mattila kommentoi.

Ottelun avauserässä KooKoo oli nimivahvan TPS:n jaloissa, mutta toisessa erässä jo samalla viivalla ja kolmannessa pelin päällä.

- Ensimmäisen erän olimme sukkasillamme. Jo aamujäällä ote oli huolimaton ja se siirtyi peliin. Seisomisella ja aloitteita pakoilevalla otteella olemme vain perässä juoksijoita. Onneksi peli ei karannut avauserän aikana tuon kauemmaksi, takaa-ajo olisi voinut olla sen jälkeen pidempikin, Mattila jyrähti.

- Ensimmäisen erätauon käytimme oikean tunnetilan löytämiseen ja toisessa erässä peli olikin jo ihan hyvää. Toisella tauolla pohdimme sitä, että minkä takia hyökkäämme ja kolmannessa erässä teimmekin jo ihan riittävät maalipaikat pelin tasoittamiseen.

KooKoo pelaa seuraavan harjoitusottelunsa jo torstaina Lahdessa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Lauantaina ohjelmassa on Lahdessa paikallisen Pelicansin kohtaaminen.

- Seuraava peli pitää aloittaa siitä, mihin tänään jäimme, eikä kysellä nimikirjoituksia tai pyydellä anteeksi, että olemme täällä yrittämässä kaikkemme. Varmasti otamme tästä opiksemme.

Takaa-ajolle ei palkintoa

Ottelun avauserässä TPS teki lähes mitä tahtoi – Ilkka Pikkarainen yhden ylivoimamaalinkin – mutta KooKoo kaivoi toiseen erään uudenlaisen asenteen ja tasoitti turkulaisten pelillisen etumatkan. Petri Lammassaari tasoitti pelin yhteen-yhteen Josh Greenin ja Mikko Lehtosen esityöstä ylivoimalla toisen erän puolivälissä käveltyään neliön keskelle ja tinttaistuaan kiekon takarautaan.

- Saimme ylivoimalla muutaman vedon, mistä TPS:n boksi vähän aukesi. Yritin katsoa pitkään syöttöä, mutta kun paikkaa ei auennut, niin päätin kokeilla murtautua keskeltä ja ampua itse, Lammassaari kertasi viimeistelyään.

- Pelin ensimmäiset 20 minuuttia olimme ihan telineissä. Noin ei voi tulla koti- eikä mihinkään muuhunkaan peliin, oli kyseessä sitten harjoituspeli tai runkosarjamatsi. Kaksi erää oli mielestäni miehekkäästi peliä ja kolmannessa saimme tarpeeksi maalipaikkojakin, mutta näköjään säästelimme kauteen.

Tasatilanne kesti vain 19 sekuntia, kunnes TPS iski hieman onnekkaastikin Julius Vähätalon toimesta 1-2-johtomaalin. Päätöserän kova KooKoo-paineistus päättyi Niklas Frimanin tyhjään maaliin iskemään 1-3-osumaan.

Erityisesti päätöserässä KooKoo vyörytti laajalti hyökkäyksiä kohti Aleksandar Georgievin vartioimaa TPS-maalia, mutta turkulaisvahti torjui kaikki erän 14 yritystä.

- Maalinteko on tällä hetkellä rentous- ja rohkeuskysymys. Kun maaleja ei ole hirveästi tullut, niin siirrellään vastuuta, eikä uskalleta ottaa ratkaisua omiin käsiin. Yritämme rohkaista pelaajia siihen, että antakaa mennä, kantakaa vastuuta ja olkaa itsekkäitä kun paikka on, päävalmentaja Mattila kertoi.