Pe 18.1. 18:30 VS.

Huikealle viikolle huikea päätös

KooKoo taisteli viikon kolmannen voittonsa lauantaina Turussa. Kotijoukkue TPS joutui tunnustamaan vieraat paremmakseen jatkoajalla maalein 0-1.

KooKoon kauden ensimmäinen kolmen ottelun Liiga-viikko ei olisi voinut sujua juurikaan paremmin. Joukkue voitti jokaisen ottelun ja saalisti mukaansa seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta.

Lauantaina KooKoo huipensi viikkonsa taisteluvoitolla Turun Palloseurasta. Vierasvoitto irtosi jatkoajalla maalein 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1).

- Pelaajien puolesta on tietysti loistava fiilis! Teimme tänään hartiavoimin töitä, KooKoon pääluotsi Petri Mattila kiitteli ottelun jälkeen.

Kanadalaistorjuja Frédéric Cloutier jatkoi oranssimustien maalivahtien vahvoja esityksiä ja piti Liiga-debyytissään nollapelin! Cloutier huhki KooKoo-maalilla yhteensä peräti 45 torjunnan verran.

KooKoo oli aiemmin viikolla kukistanut Lumon Areenan kotijäällä sekä Hämeenlinnan Pallokerhon että Porin Ässät. Viiden pelatun ottelun jälkeen joukkueen pistesarake osoittaa kahdeksaa ja sarjasijoitus on kuudes.

- Totta kai tulokset ohjaavat paljon asioita, mutta pitää katsoa myös suoritusten taa. Meillä on vielä paljon asioita, joita pystymme tekemään paremmin, mutta silläkin sektorilla on helpompi tarttua asioihin, kun on saatu tuloksia, Mattila pohti maltillisena.

- Voitoista pelataan ja niistä iloitaan, mutta meidän on muistettava, että peliä pitää kehittää koko ajan. Meillä on vääjäämättä takamatkaa joissain asioissa muihin Liiga-joukkueisiin.
 

Taisteluvoitto

KooKoo oli etenkin ottelun avauserän melkoisessa TPS:n pesukoneessa, eikä oma peli tahtonut lähteä perjantain rankan Ässät-pelin jäljiltä luistamaan. Cloutier torjui avauserässä hurjat 20 laukausta, kun TPS-virkaveli Teemu Lassila selvisi kolmella torjunnalla.

- Olisimme tietenkin halunneet varsinkin avauserässä hyökätä enemmän, mutta jaloissa oli vähän siirappia. Suoritus parani, mitä pidemmälle peli meni, päävalmentaja Mattila kertasi.

Toisessa erässä TPS pyöritti edelleen vahvasti, mutta kolmannessa erässä myös KooKoo sai pelistä kiinni ja kahdeksan laukausta kohti Lassilan TPS-maalia. Molemmat joukkueet pääsivät varsinaisella peliajalla kokeilemaan ylivoimaa kertaalleen tuloksetta.

Vahvan maalivahtipelin lisäksi tiivis ja puhdas viisikkopuolustaminen oli KooKoon ase voittoon.

- Puolustimme tänään äärimmäisen ehjästi ja kurinalaisesti. Vaikka Fredillä oli paljon torjuntoja, niin vaarallisia paikkoja maalin edestä ei ollut mitenkään kauhean paljon.

Jatkoajalla KooKoo iski illan ainoan osuman. Josh Green riisti kiekon omassa päässä, pinkoi nopeaan vastaiskuun ja tarjoili vielä unelmasyötön Ryan O’Connorille, joka lapioi kiekon sisään. Maali oli puolustajalle KooKoo-uran ensimmäinen!

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

To 24.9. klo 18:30 KooKoo-Tappara – osta liput!
La 26.9. klo 17:00 KooKoo-Kärpät – osta liput!