Pe 24.8. 18:30 VS.

100-vuotiasta Suomea juhlitaan 5.12.

KooKoon ja SaiPan välinen ottelu itsenäisyyspäivän aattona on Suomi 100 –juhlapeli.

Liiga ja Liiga-seurat kunnioittavat 100-vuotiasta Suomea 15 ottelun juhlaviikolla marras–joulukuun vaihteessa. Kouvolan Lumon Areenalla juhlitaan tiistaina 5. joulukuuta KooKoo–SaiPa-ottelussa.

– Ilta on iso sekä Suomelle että meille. Suomi 100 –juhlaottelu ja Kaakon Derby, kerrassaan huikea juttu! Uskon ja toivon, että tämä on peli, joka täyttää Lumon Areenan ääriään myöden, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa sanoo.

– On kunnia-asia, että saamme isännöidä tällaista historiallista juhlapeliä. Areenalla on paljon erilaista itse lätkäpelin lisäksi ja onhan tässä myös kaukalossa huikeat panokset, kun molemmat joukkueet kisaavat pudotuspelipaikoista.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vaalii Suomen vahvuuksia tarjoamalla suomalaisille ja Suomen ystäville monipuolista ohjelmaa sekä Suomessa että maailmalla. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.

Sinivalkoinen juhlateema näkyy juhlapelissä monin tavoin. Yleisölle jaetaan sinivalkoisia Suomi 100 –heilutuslippuja sekä poskitarroja. Yleisöä pyydetään pukeutumaan illan teeman mukaisesti siniseen ja valkoiseen.

Näkyvin erikoisuus on kotijoukkueen käyttämä juhlapelipaita, joka kunnioittaa kotimaan sinistä ja valkoista väriä. Katsojilla on mahdollisuus hankkia itselleen harvinainen pala historiaa, sillä ottelussa käytetyt pelipaidat huutokaupataan heti ottelun jälkeen Ratabaarissa.

Juhlapelipaita julkaistaan lauantaina 2. joulukuuta.

Myös ottelun erotuomarit käyttävät erikoispaitoja ja peli pelataan erityisillä Suomi 100 –juhlakiekoilla. Matsissa soitettava musiikki on pääasiassa suomalaista tuotantoa ja erätauot ovat poikkeuksellisesti 20 minuutin mittaisia.

– Toivomme, että katsojat ottaisivat tapahtumasta mahdollisimman paljon valokuvia ja jakaisivat niitä sosiaalisessa mediassa Suomi100-aihetunnisteella.

Tapahtumaan saapuu arvokkaita vieraita, sillä KooKoo ja Liiga tarjoavat kaikille alueen sotaveteraaneille ja lotille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun. Myös juhlaottelun avauskiekon pudottaja on sotaveteraani.

– Lumon Areena täyttyy hyvää vauhtia. Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa itsenäisyyttä kuin jääkiekko-ottelu. Missä sinä olit, kun Suomi täytti 100 vuotta?

Osta liput juhlaotteluun Ticketmasterista!

Seuraavat kotiottelut:

Pe 1.12. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
Ti 5.12. klo 18:30 Suomi100–juhlaottelu KooKoo–SaiPa – osta liput!
Pe 8.12. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!