Pe 18.1. 18:30 VS.

”Oppia kaikille meille”

Pelicans karkasi KooKoolta keskiviikkona päätöserän tehohetkellä ja pakotti oranssimustat maistelemaan tappion karvasta kalkkia 5–2-lukemin.

KooKoon paluu Lahteen ja naapurimaakunnan pussinokkien vieraaksi ei sujunut toivotunlaisten tähtien alla. Kotijoukkue karkasi kouvolalaisilta päätöserän tyrmäävän tehokkaan viisiminuuttisen aikana ja voitti lopulta 5–2 (1–1, 1–0, 3–1).

- Emme ole tällä kaudella voittaneet yhtään peliä OK-pelillä, emmekä voittaneet sillä tänäänkään, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila tiivisti.

Pelicans oli kaukalossa oma tuttu ja kova itsensä, eikä KooKoo kyennyt vastaamaan turkoosipaitojen tunnepuoleen.

- Meiltä jäi tunnepuolella viimeinen puristus – kirsikka kakun päältä – puuttumaan ja otan päävalmentajana vastuun siitä. Ohjasin joukkueen mieltä väärään suuntaan tietyillä omilla asioilla ja ideoilla, joita tänään esitin, Mattila suomi itseään.

- Emme päässee tunnepuolella siihen tappiin, missä olemme viime aikoina olleet, ja sen seurauksena suoritus oli kliinistä OK pelaamista. Tämä on oppia kaikille meille. Meillä on lupa tehdä virheitä, kunhan niistä opitaan. Valmennuksenkin täytyy pitkän kauden aikana kokeilla erilaisia asioita; joka peliin ei toimi samat sanat ja sama lähestyminen.

Tappio pudotti KooKoon sarjataulukossa kymmenenneksi. Joukkueen urakointi jatkuu lauantaina Lumon Areenan kotikaukalossa seuran 50-vuotisjuhlaottelun merkeissä!

Raskaita maaleja

KooKoon kultakypärä Josh Green aloitti illan maalitehtailun avauserän puolivälissä. Anthony Guttig sai syöttöpisteen Greenin ylivoimaosumaan.

Kotijoukkue tuli reilussa minuutissa tasoihin Antti Erkinjuntin ylivoimamaalilla. Pelicans siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon toisen erän alussa, kun KooKoo-kasvatti Miska Siikonen kuritti oranssimustia Liiga-uransa avausmaalilla.

Päätöserä alkoi KooKoon kannalta toivotusti, kun Mikko Alikosken kauden toinen osuma tasoitti pelin kahteen-kahteen. Ketjukaveri Jan-Mikael Juutilainen syötti Alikosken maalin.

KooKoo-riemua kesti vain 26 sekuntia, ennen kuin Pelicans osui taas. Tilannetta edelsi hässäkkä vieraiden maalilla, minkä seurauksena maalivahti Juha Järvenpää makasi jäässä toimintakyvyttömänä kun tanskalaispakki Stefan Lassen laukoi kiekon reppuun.

- Kaikki Pelicansin kolme ensimmäistä maalia olivat meille raskaita. Kolmea tuollaista maalia ei saa antaa. Se meni osittain korvien väliin ja näkyi 3–2-maalin jälkeen hetken aikaa pelissä. Lopun pystyimme viemään taas ryhdikkäästi läpi, KooKoo-luotsi Mattila pohti.

- Ensimmäisessä maalissa hävisimme aloituksen alivoimalla, vaikka olemme aiemmin olleet niissä hyviä. Toisessa maalissa tuli aloitustappio ja miehenpitovirhe. Kolmaskin oli raskas, kun olimme juuri tulleet tasoihin ja Pelicans onnistui heti seuraavassa vaihdossa.

Lassenin 3–2-maalin jälkeen Pelicans teki nopeassa tahdissa kaksi maalia lisää ja ratkaisi pelin sekä sarjapisteet itselleen. KooKoo pääsi kokeilemaan vielä kertaalleen ylivoimaa, mutta takaa-ajo jäi torsoksi.

 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 21.11. klo 17:00 KooKoo–TPS – osta liput!
TPS-peli on 50-vuotisjuhlaottelu – lue lisää!
Ti 24.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!