Hallitseva mestari kaatui upeasti

1.11.2019

01.11.2019 22:25

Hallitseva mestari kaatui upeastiMatthew Caito onnistui jälleen. Kuva: Ella Taponen

KooKoo saalisti tärkeät kolme pistettä hallitsevan mestarin luota Hämeenlinnasta maalein 1–5 (0–0, 0–4, 1–1).

KooKoon ja HPK:n perjantai-iltaista kamppailua ennakoitiin tiukaksi, mutta KooKoo murskasi hallitsevan mestarin lukemin 1–5 Hämeenlinnassa. HPK ei saanut ottelun aikana omaa peliään käyntiin oikein ollenkaan, eikä torstaina pelattu SaiPa-ottelu ainakaan auttanut joukkuetta tuoreilla jaloilla pelannutta KooKoota vastaan.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja isännät saivat omat paikkansa ensimmäisen erän lopulla, kummankaan joukkueen maalinteossa kuitenkaan onnistumatta. Ainut ensimmäisen erän tilastomerkintä oli KooKoon Juho Rautasen jäähy, jonka kuitenkin KooKoo puolusti hyvin pois.

– Hämeenlinna ei ole helppo paikka pelata ja se tiedettiin jo etukäteen, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi.

– Ensimmäinen erä oli tasainen ja onnistuttiin tappamaan alivoimat koko ottelun aikana (kaksi kappaletta) hyvin ottelun aikana.

KooKoo kirmasi isäntien ohi toisessa erässä iskien kiekon hämeenlinnalaisten verkkoon erän aikana peräti neljästi. Jos ensimmäinen erä oli tasainen, toinen oli täysin oranssimustan kouvolalaisryhmän hallintaa.

Toista erää oli ehtinyt vanheta vain reilut kaksi minuuttia, kun Matthew Caito iski ottelun ensimmäisen maalin hienolla sijoituksellaan. Kahdeksan minuuttia myöhemmin kauden maalitilinsä avasi ohjurillaan Joonas Oden maalin edestä ylivoimapyörityksen päätteeksi ja lisää lunta tupaan tuli vain hetken Odenin maalin jälkeen, kun oli Anrei Hakulisen vuoro onnistua ylivoimalla. Illan 0–4 osuman sai kunnian viimeistellä niin ikään ylivoimalla Kim Strömberg.

– Ylivoimalla oltiin erittäinen tehokkaita ja olen siihen todella tyytyväinen, Ahokas kertoi ottelun jälkeen.

Kolmannessa erässä KooKoon runsas kannattajajoukko sai juhlia, kun 500:nnen ottelunsa perjantaina pelannut hyökkääjä Toni Kähkönen lisäsi kouvolalaisten johdon jo viiteen maaliin.

– Pelattiin fiksusti myös johtoasemassa kolmannessa erässä ja täytyy olla erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen, Ahokas tiivisti taiston tauottua.

KooKoon harmiksi maalilla koko illan upeasti pelanneen Henrik Haukelandin nollapeli suli ottelun viimeisellä minuutilla, kun jäähyltä päässyt Otto Latvala kirmasi läpi ja rikkoi kuparisen.

KooKoon kausi jatkuu jo heti lauantaina, kun Lumon Areenalle saapuu vieraaksi JYP. Ottelu alkaa klo 17.00. Ottelu on viimeinen ennen maaottelutaukoa.

Pisteet:

#8 Matthew Caito 1+2=3
#72 Juha-Pekka Haataja 0+3=3
#94 Anrei Hakulinen 1+1+=2
#12 Kim Strömberg 1+1=2
#85 Toni Kähkönen 1+0=1
#18 Joonas Oden 1+0=1
#55 Vilmos Gallo 0+1=1
#88 Kyle Platzer 0+1=1

Nopein luistelija:

KooKoo #27 Kasperi Ojantakanen 35