Savilahti: ”Tällä kaudella menestytään paremmin!”
Hyökkääjä Eero Savilahti pelasi viime kaudella uransa parhaan sesongin, mutta aikoo laittaa tulevalla vieläkin paremmaksi.

Viime kaudeksi Kouvolaan siirtynyt Eero Savilahti naputti ensimmäisellä kaudellaan oranssimustissa Liiga-uransa ennätyspisteet 8+16. Siitä huolimatta hyökkääjä puhuu tuloksellisesti heikosta kaudesta, koska joukkue ei pärjännyt.

- Kausi oli tuloksellisesti vaisu. Käteen ei jäänyt kuin kokemusta ja kiukku, että tällä kaudella menestytään paremmin, Savilahti lataa.

Ensimmäinen KooKoo-kausi oli samalla Savilahdelle ensimmäinen missään Tampereen ja Ilveksen ulkopuolella.

- Sopeuduin Kouvolaan tosi hyvin! Heti ensimmäisestä päivästä lähtien oli kuin olisi kotiin tullut. Joukkueen jätkistä moni oli muualta kuin Kouvolasta, niin olimme kaikki vähän samanlaisessa tilanteessa ja homma alkoi heti rullata. Jo nyt voi sanoa, että mukaan jäi muutama elämän mittainen ystävyyssuhde.

Savilahti tarpoi kauden yhdeksän ensimmäistä ottelua pisteittä, mutta kymmenennessä heilui verkko – sopivasti juuri Ilvestä vastaan. Tehopisteiden valossa Savilahti oli kevään pelaaja, sillä 26 matsin jälkeen pistesaldo näytti lukemaa 3+3, mutta kauden jälkeen kasassa oli 59 ottelua ja 8+16 tehopinnaa. Plus/miinus-tilaston lukema -2 oli koko kauden pelanneista joukkueen toiseksi paras heti Anrei Hakulisen jälkeen.

- Alku oli vaikea, kun kausi ei lähtenyt liikkeelle siten kuin olin suunnitellut. Rooliinkaan en ollut oikein tyytyväinen, mutta kun tuli enemmän peliaikaa ja myös erikoistilannevastuuta, niin alkoi myös pinnoja kertyä. Itseluottamuskin palasi, että enhän minä nyt niin huono olekaan, Savilahti muistelee.

- Pisteitä tuli lopulta ihan OK:sti, mutta aina sitä ajattelee, että jos olisin henkilökohtaisesti tehnyt enemmän pisteitä, niin joukkuekin olisi voinut menestyä paremmin. Turha näitä on kuitenkaan enää spekuloida, kun katse on käännetty jo aikaa sitten tulevaan kauteen.

Niin, tulevaan. Mitä tulevalta Liiga-kaudelta sopii odottaa?

- Minä odotan itseltäni urani parasta kautta tuloksellisesti ja siten, että nousen johtavien pelaajien joukkoon. Haluan olla se jätkä, joka ratkoo pelejä meidän hyväksi, Savilahti sanoo rauhallisesti ja itsevarmasti.

- Joukkueelta odotan menestystä, eli että keväällä pelataan myös runkosarjan jälkeen.

Joukkue on uudistunut keväästä jonkin verran ja vuoden takaisesta kesästä paljon. Savilahti, Hakulinen ja ruotsalaispakki Robin Jacobsson ovat ainoat jatkajat viime kauden sisäisen pistepörssin kärkikymmeniköstä.

- Treeneissä nähdyn perusteella meillä on suht nuori, mutta eteenpäin haluava jengi. On meillä myös kokemusta hyvässä mielessä tarpeeksi.

Savilahdelle jo Ilves-ajoilta tuttu mies Tuomas Tuokkola aloittaa KooKoon päävalmentajana ensimmäisen kokonaisen kautensa. Uudistunut joukkue pelaa myös uudistunutta, nopeampaa lätkää.

- Suurin ero viime vuoteen nähden on ollut ammattimaisuudessa. En sano, että aiemmin olisi tehty huonosti, mutta nyt kaikki tehdään viimeisen päälle. ”Tumppi” toi mukanaan uuden vaatimustason.

- Pelinopeuden kasvaminen kuulostaa loistavalta. Kun kokoonnuimme joukkueena, niin tuntui, että kaikki halusivat pelata nopeammin. Itse liputan sen puolesta, koska tiedän sen sopivan minulle, kun asioita tehdään selkärangasta ilman odottelua ja muottia.

Vielä ennen pelien alkamista elo-syyskuussa edessä on kuitenkin tuntitolkulla hikoilua kuntosalilla ja maastossa. KooKoon joukkue jäi omatoimiselle jaksolle ennen KooKoo Piknik-viikonloppua kesäkuun puolivälissä.

- Omatoiminen on lähtenyt rullaamaan mukavasti, kun kelitkin ovat olleet niin huonoja, että on mennyt mielellään sisälle harjoittelemaan. Treenaan kesän Tampereella Ville Kolppasen ja Jerry Laakson kanssa Aki Sipilän koutsauksessa. Olen tehnyt jo monta vuotta Akin kanssa määrätietoisesti hommia. Tällä hetkellä vedetään voimaa kroppaan ja juostaan kestävyyttä paremmaksi.

Lue myös

Uutinen
23.5.2018
Kymenlaaksolainen vai kouvolalainen? Musta vai oranssi? Vai molempia?
Uutinen
21.5.2018
KooKoo-lounaalla tarjoillaan tällä viikolla muun muassa makaronilaatikkoa, kaalikääryleitä, lihamureketta, uunimakkaraa ja possunleikettä.
Uutinen
16.5.2018
KooKoo pelaa kesällä kuusi harjoitusottelua, joista kaksi ajoittuu joukkueen ulkomaan leiriviikolle.

Pääyhteistyökumppanit kaudella 2017-2018