Kähkönen: ”Kiva päästä Kouvolan pöhinään mukaan”
Hyökkääjä Toni Kähkönen siirtyy KooKoon oranssimustiin väreihin kaksivuotisella sopimuksella.

Toni Kähkönen on syntynyt Vaasassa, mutta saanut kiekko-oppinsa Espoossa. Pääkaupunkiseudun lisäksi hyökkääjä on nähnyt Oulun, Leksandin ja Karlskronan. Seuraavat kaksi vuotta Kähkönen viettää Kymenlaaksossa laiturin tehtyä KooKoon kanssa kaksivuotisen pestin.

- Muutimme Vaasasta pääkaupunkiseudulle ollessani vasta pieni poika. Pelasin kaikki juniorivuodet Espoossa ja siellä debytoin Liigassakin, Kähkönen kertaa.

- Nyt muutan tosi hyvillä mielin takaisin etelään ja Kouvolaan. Olen kuullut seurasta ja paikasta paljon hyvää, ja tietysti viime kaudella myös nähnyt itse, kun pelasin KooKoota vastaan. Kouvolassa on hyvä pöhinä päällä ja on kiva päästä siihen mukaan.

Kähkönen, 30, hyökkäsi viime kaudella Oulun Kärppien paidassa. Oululaisseurassa hyökkääjä voitti myös Suomen mestaruuden keväällä 2014 ennen siirtymistään Ruotsiin, ensin Leksadsiin ja sitten Karlskronaan.

- Viime kausi oli henkilökohtaisesti repaleinen loukkaantumisineen kaikkineen ja joukkueenakin pelit päättyivät turhan aikaisin. Iso sana on nälkä, sitä jäi viime kauden jälkeen todella paljon.

Lätkäsivusto Eliteprospectsissa Kähkösen luonnehditaan pelaavan yksinkertaista fyysistä peliä, olevan hyvä laukoja ja suoraviivainen pelaaja. Mitä KooKoo 182-senttisessä ja 85-kiloisessa jässikässä saa?

- Olen erittäin taisteleva ja paljon töitä tekevä pelaaja. Tykkään olla maalin edustalla ja muutenkin hyöriä työmyyränä pienissäkin väleissä.

Kähkönen voitti Suomen mestaruuden Kärpissä ja Bluesissa vyölle kertyi kaksi hopeamitalia. Ensimmäinen Kähkösen ensimmäisellä kokonaisella Liiga-kaudella 2007–2008 ja toinen ”Kähyn” ollessa joukkueen kapteeni kaudella 2010–2011. Yhteensä hyökkääjä on pelannut Liigassa 398 runkosarja- ja 88 pudotuspeliottelua. 30-vuotias laitahyökkääjä on joukkueen kokenutta kaartia.

- Toivottavasti pystyn esimerkkiä näyttämällä auttamaan muita jätkiä. On ryhmässä kuitenkin muitakin kokeneita pelaajia, jotka tuovat omat mausteensa.

Toissa kauden Kähkönen pelasi Ruotsin pääsarjaan juuri nousseessa Karlskronassa. KooKoo ei ole enää tuorein nousija joukkueen aloittaessa tällä erää kolmannen pääsarjakautensa, mutta nuori tapaus Liiga-kartalla joka tapauksessa.

- Kouvolassa on kiehtova rakennusprojekti menossa ja on hieno päästä siihen mukaan. Mielestäni meillä on hyvät palikat tehdä hienoa asioita, mutta paljon töitä se vaatii, kuten tietysti kaikilta joukkueilta, Kähkönen naulaa.

- On kuitenkin mielestäni hyvä lähtökohta iskeä kauteen vähän takavasemmalta. Olimme Bluesissakin monesti altavastaajia, mutta pystyimme nousemaan finaaleihinkin asti. Kun sellaisen projektin on joskus elänyt ja siinä oppinut, niin toivottavasti pystyn tuomaan oppia mukanani ja auttamaan joukkuetta.

Kouvola ja KooKoo ovat Kähköselle vielä varsin tuntemattomia, mutta ensivaikutelma on hyvä.

- Juttelin KooKoosta ja Kouvolasta Mikael Kurjen kanssa, kun hän tuli viime kauden jälkeen Karlskronaan. Hän oli ollut KooKoo-vuoteensa todella tyytyväinen. Kyselin meiningistä myös Ari Vallinilta ja vanha mestarikin kehui paikkaa.

Lue myös

Uutinen
23.5.2018
Kymenlaaksolainen vai kouvolalainen? Musta vai oranssi? Vai molempia?
Uutinen
21.5.2018
KooKoo-lounaalla tarjoillaan tällä viikolla muun muassa makaronilaatikkoa, kaalikääryleitä, lihamureketta, uunimakkaraa ja possunleikettä.
Uutinen
16.5.2018
KooKoo pelaa kesällä kuusi harjoitusottelua, joista kaksi ajoittuu joukkueen ulkomaan leiriviikolle.

Pääyhteistyökumppanit kaudella 2017-2018