”Kaksi pistettä liian vähän”
KooKoo taipui viikon ensimmäisessä koettelemuksessaan Tampereen Ilvestä vastaan rankkaritappioon. Ilves poistui Lumon Areenalta voittajana maalein 1–2.

KooKoon kolmen ottelun viikko starttasi keskiviikkona Lumon Areenalta. Vierasilla käynyt Tampereen Ilves poistui kaukalosta lopulta voittajana, kun joukkue väänsi rankkarikisassa lisäpisteen itselleen. Loppulukemat kirjattiin tamperelaisille 1–2 (1–0, 0–0, 0–1, 0–0).

Kotijohto piti aina päätöserän puoliväliin saakka, kunnes Ilves tasoitti pelin.

- Päällimmäisenä on tietysti mielessä se, että emme saaneet taistelusta palkintoa. Ilveksen tasoitusmaalia edelsi iso linjatuomarin virhe, kun paitsio jäi viheltämättä, minkä otteluvalvojakin myönsi, harmitteli KooKoon päävalmentaja Petri Mattila.

Mitä pelistä jäi käteen KooKoon ainoan maalin tehnyt Aki Kangasmäki?

- Yksi piste, mikä on kaksi pistettä liian vähän. Tänään oli kolme pistettä ihan otettavissa, Kangasmäki tiivisti.

KooKoo nosti yhdellä pinnalla koko kauden saldonsa 58 sarjapisteeseen, mikä oikeuttaa sarjassa 12. sijaan. Pudotuspeleihin pääsee runkosarjan 10 parasta joukkuetta.

Toivosesta sankari

Kotijoukkue kirmasi 1–0-johtoon avauserän viimeisellä minuutilla, kun Aki Kangasmäki jatkoi Juuso Rajalan syötöstä kiekon reppuun. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa iskeä kiekkoa häkkiin, mutta niin KooKoon pyöritykset kuin Ilveksen vastaiskutkin olivat tehottomia.

- Tiesimme ennen peliä, että Ilves on vastahyökkäysjoukkue, joka kääntää peliä nopeasti. Tiedostimme, että meidän pitää pelata tarkasti emmekä voi menettää kiekkoa, mutta niinhän siinä juuri kävi. Olimme huolimattomia, Kangasmäki tuumasi.

KooKoo-maalivahti Frédéric Cloutier torjui ottelussa yhteensä 25 kertaa ja Ilveksen virkaveli Hannu Toivonen 24 kertaa.

Ilves tasasi tilanteen 52. peliminuutilla ja ratkaisu haettiin lopulta pitkän kaavan kautta voittolaukauskisasta asti. Ilveksen sankariksi nousi Toivonen, joka torjui kaikki KooKoon viisi yritystä. Cloutier kesti KooKoon maalilla neljä kutia, mutta Markku Flinck ratkaisi pelin viidennessä parissa.

- Peli kulminoituu maalintekotehokkuuteen. Ei auta, että pelaat hyvin ja luot maalintekopaikkoja jos et pysty mennä karkuun silloin, kun paikka on, päävalmentaja Mattila ynnäsi.

- Mutta edelleen me johdimme peliä 1–0, kun vastustaja tuli tasoihin maalilla, joka olisi pitänyt hylätä. Mitä sen jälkeen olisi tapahtunut… Sitä emme saa koskaan tietää.

Lue myös

Uutinen
25.4.2017
Tampereen Ilves liittyy kausikorttilaisten lippuvaihtoon ja Kouvolan sekä Kotkan Amarillot tarjovat kausikorttilaisille alennusta.
Uutinen
24.4.2017
KooKoon puolustusosasto vahvistuu kahden kauden ajaksi Henrik Forsbergilla ja Ville Järvisellä.
Uutinen
13.4.2017
Lumon Areenalla rokataan Laura Voutilaisen, Lauri Tähkän ja Popedan tahtiin marraskuussa. Lipunmyynti alkaa tiistaina.

Pääyhteistyökumppanit kaudella 2016-2017